DEV Doorn handhaaft zich alsnog

DOORN Iedereen bij DEV had zich al neergelegd bij een degradatie naar de vierde klasse, maar door een konijn uit de hoge hoed van de KNVB was daar ineens een herkansing. En die krans greep DEV Doorn zaterdag met beide handen, waardoor de ploeg volgend seizoen toch in de derde klasse speelt.

In Uitgeest speelde DEV een minitoernooi tegen VSV, FC Amsterdam, Fortius en Blauw Wit. De wedstrijden waren elk 2x15 minuten. De ploeg uit Doorn won de poule met 10 punten en handhaafde zich zo alsnog in de derde klasse.

Alhoewel DEV in de eerste wedstrijd tegen Blauw Wit Wormerveer nog even het juiste ritme moest vinden, werd dit eerste treffen toch afgesloten met een 0-0 gelijkspel en was het eerste punt een feit. In de tweede wedstrijd tegen Fortius (eerder door FC Driebergen aan de kant gezet), begon de DEV machine op gang te komen en konden door de 2-0 overwinning drie punten worden toegevoegd aan het totaal.

In het belangrijke derde treffen tegen Amsterdam kwam de van Aken formatie helemaal op stoom en won overtuigend met 2-0. Door die overwinning was in de laatste wedstrijd tegen VSV slechts een punt voldoende om promotie af te dwingen. En aan die opdracht werd volledig voldaan en betekende de 2-0 overwinning een terugkeer in de derde klasse. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Michel van Aken die na afloop door zijn ploeg uitbundig werd bedankt.