• Dalto - Top

    Foto Rinus van Denderen

Degradatiespook waart rond in Driebergen

DRIEBERGEN De korfbalvrouwen en -mannen van Dalto hebben tegen AWDTV een enorme dreun opgelopen en het degradatiespook zit de sporters uit Driebergen meer dan ooit in de nek te hijgen. Dalto bekleedt de laatste plaats in de League. Met nog drie wedstrijden te spelen, heeft het eigenlijk een klein wondertje nodig.

Jeroen van der Veer

In een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen, weigert hoofdtrainer Jorrit Bergsma zich verloren te geven. ,,Ook Houdini is het wel eens gelukt, toch? Er liggen nog mogelijkheden."

De trainer toont zich na de nederlaag tegen directe concurrent AWDTV weer strijdbaar, maar wat had hij het duel in de eigen hal graag gewonnen. Zijn ploeg kwam zaterdag voortvarend uit de startblokken, maar in de slotfase ging het toch onderuit. Onnodig, want in de allerlaatste aanval kreeg het veel mogelijkheden om minimaal een punt te bemachtigen. ,,We hadden zeker tien goede schotkansen. Dat heb je eigenlijk amper tot nooit in één aanval en allen gingen mis. Doodzonde."

DOORHEEN ZITTEN Zijn spelers en hijzelf zaten er zaterdag volledig doorheen, maar er is geen tijd om te treuren. Aankomende wedstrijd wacht Fortuna al. ,,We hadden afgelopen zaterdag op een overwinning gerekend. We kregen dus echt een dreun en dat heeft even zijn tijd nodig gehad. We hadden de controle over het duel, alleen laten we het in beslissende fases liggen."

Toch wil Bergsma niet te lang terugkijken naar het verleden. De blik is nu al gericht op Fortuna; een wedstrijd die gewonnen moet worden. ,,Er liggen kansen", zegt de oefenmeester optimistisch. ,,Dat hebben we laten zien in de thuiswedstrijd tegen die club. Natuurlijk is de druk bij ons groot, alleen is niets in deze wereld onmogelijk."

In de competitie moet Dalto nog tegen Fortuna, DOS en TOP. ,,En ik verwacht dat wij daarbij vier punten nodig hebben om rechtstreekse degradatie te voorkomen. We moeten daarvoor nog één plek stijgen en zijn daarbij afhankelijk van DVO. Zij mogen eigenlijk geen punt meer pakken. Toch kijken wij niet naar hen. We zullen zelf de punten moeten pakken en dan afwachten of dit genoeg blijkt te zijn."

GEEN VERSCHIL Dat zal ongetwijfeld niet gebeuren tegen TOP, dat strijd om het kampioenschap. Ook een telefoontje naar ex-Dalto speelster Barbara Brouwer zal geen verschil maken: ,,Zij zijn, samen met PKC, bijna niet te verslaan. Wij moeten tegen Fortuna en DOS de punten gaan pakken. Het liefst vier, maar minimaal drie."

Gebeurt dat niet, dan zal Dalto degraderen uit de hoogste korfbalklasse. Iets waaraan Bergsma liever niet denkt, maar wel waar hij het gehele seizoen rekening mee heeft gehouden. ,,In mijn achterhoofd dan", benadrukt hij. ,,We hadden een leegloop en hebben een jonge groep. Die groep ontwikkelt zich uitstekend, maar op sommige momenten zie je dat wij nog niet doortastend genoeg zijn. We wisten dat er dan zo'n seizoen kon komen en daarom raakt niemand in paniek. Maar, hé?! We zijn nog niet gedegradeerd en wij gaan er ook alles aan doen om dit te voorkomen."