De Classico Giro Utrecht keert terug op de Heuvelrug

HEUVELRUG Op verzoek van wielerliefhebbers is de Classico Giro Utrecht, na een jaar afwezigheid in verband met de Grand Départ, terug van weggeweest. Op eerste Pinksterdag, zondag 15 mei, wordt de zesde editie verreden van het fietsevenement Classico Giro Utrecht. Ter herinnering aan de finish van de Giro etappe in Utrecht in 2010.

Rijders kunnen kiezen uit vier afstanden; de 110 km non-stop pelotonstocht met oud-profs over de Utrechtse Heuvelrug, of een vrije toertocht van 35, 75 of 120 km over de Utrechtse Heuvelrug en langs de Lek. Inschrijven is mogelijk via de volgende link: www.classicogiro.nl.

Op 15 mei staat het start- en finishgebied op de Uithof in Utrecht bol van activiteiten. Niet alleen voor racefietsers maar ook voor supporters, medewerkers van de partnerbedrijven en -instellingen op het Utrecht Science Park en voor families met kinderen is er een uitgebreid activiteitenprogramma. 's Middags vindt onder ander de tweede editie plaats van de Klimtijdrit plaats in de P+R De Uithof (parkeergarage). De hele dag staat in het teken van de Giro d'Italia en ademt dan ook een Italiaanse sfeer uit.

AFSLUITING Voor de doorkomst van de pelotonstocht zal door de politie de wegen korte tijd verkeersvrij worden gemaakt. De pelotonstocht start om 10.00 uur in Utrecht en zal over de N237 naar Zeist en Soesterberg rijden. Vervolgens via het Zeisterspoor en de N227 naar Amersfoort, via het landgoed Den Treek en de N227 naar Maarn. De eerste klim is de Amersfoortseweg naar Doorn. Het peloton rijdt vervolgens via Leersum over de Scherpenzeelseweg richting Achterberg en beklimt vanuit de noordzijde de Amerongseberg. Na Amerongen verlaat het peloton over de Lekdijk de Utrechtse Heuvelrug richting Wijk bij Duurstede.

Deelnemen met een bedrijventeam is uiteraard ook mogelijk. De organisatie van de Classico Giro Utrecht heeft namelijk een speciaal programma ontwikkeld voor bedrijventeams. Deelnemers van één bedrijventeam kunnen aan verschillende afstanden deelnemen.

Elk jaar ondersteunt de Classico Giro Utrecht een goed doel. Vrienden UMC Utrecht is met onderzoek naar hartfalen het goede doel van deze editie van de Classico Giro Utrecht. Hartfalen is een ernstige aandoening waarbij de pompfunctie van het hart minder goed is. Hierdoor komt te weinig zuurstof bij de weefsels en houden patiënten vocht vast. In Nederland leven 300.000 patiënten met hartfalen.

Het Business Peloton Utrecht (BPU) ondersteunt de ambitie om de stad (en regio) Utrecht Bicycle Capital of the World te laten worden. Een ambitie die niet alleen gericht is op het ontwikkelen van breedte- en topsport maar die zich ook richt op infrastructuur, gezondheid, kennis/congressen/beurzen, culturele evenementen en innovatie. Het BPU richt zich daarbij vooral op de poot breedte- en topsport. Dit geschiedt vanuit het BPU onder andere door samen met de Stichting Ronde van de Maliebaan de voortrekker en hoeder te worden van de Utrechtse Wielerkalender. En om de Vuelta (Ronde van Spanje) in 2019 naar Utrecht en de Heuvelrug te halen. Het BPU ondersteunt en beveelt de Classico Giro Utrecht daarom van harte aan.