• Gertrude de Vries, korfbalfoto.nl

Dalto mag in de herkansing tegen DVO

DRIEBERGEN De korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen zijn er zaterdagavond niet in geslaagd te promoveren naar de Korfbal League. DeetosSnel uit Dordrecht was met 26-25 te sterk voor de Driebergenaren.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen. In Papendrecht waren 1500 toeschouwers afgekomen op de wedstrijd tussen twee clubs met een verleden op het hoogste korfbalniveau die beiden graag weer naar dat niveau terugkeren. Vooraf sprak Dalto-speler Maarten Groot Hulze over ,,de belangrijkste wedstrijd" uit zijn loopbaan.

Diezelfde Groot Hulze was voor rust de belangrijkste man aan Dalto-kant. Hij scoorde vijf keer en hielp Dalto daarmee aan een voorsprong van 14-9 bij de thee. Na rust leken de Driebergenaren eenvoudig de winst te pakken. Al snel werd het 17-10. Daarna ging het mis. DeetosSnel kwam terug in de wedstrijd en wist op gelijke hoogte (19-19) te komen.

Zo ontstond een slotfase vol spanning en sensatie. Vlak voor tijd was de stand nog 25-25, maar Deetos scoorde. Hoewel Dalto nog een kans kreeg om weer langszij te komen bleef het uiteindelijk 26-25 en was het niet Dalto, maar Deetos dat een feestje kon bouwen.

NOG EEN KANS Promotie in de zaalcompetitie was dit seizoen de doelstelling van Dalto. De korfbalclub heeft sinds de invoering van de Korfbal League tot aan de degradatie van 2016 op het hoogste niveau gespeeld en staat bekend als een grootmacht in de sport. Eerder dit seizoen maakte de club bekend samen te gaan werken met de nationale korfbalbond van Taiwan. Ook werden met Wan Yun en Ya-Wen Lin speelsters naar Driebergen gehaald om Dalto te versterken. Zij zullen overigens na de zaalcompetitie weer terugkeren naar Taiwan.

Dalto heeft na het verlies van Deetos nog een kans om te promoveren. Als verliezer van de Hoofdklassefinale speelt de club namelijk een best of three-serie tegen DVO/Accountor, de nummer 9 van de Korfbal League. Woensdag is de eerste wedstrijd in Driebergen, zaterdag de tweede in Bennekom. Een eventuele derde wedstrijd is woensdag 4 april in Driebergen.