'BC Doorn is meer dan alleen sport'

DOORN Badmintonclub Doorn was eigenlijk op sterven na dood, maar door een kwaliteitsimpuls van voorzitter Joost van Klink en penningmeester Willem Pot kwam de vereniging weer tot leven. Het zorgde ervoor dat ook René Sondervan bij 'zijn' vereniging actief kon blijven en met z'n allen maken ze er op er tot op de dag van vandaag iets moois van. ,,Deze club is veel meer dan de badmintonsport alleen."

Jeroen van der Veer

 

Aan het woord is de 39-jarige Sondervan, die al van kinds af aan bij de club te vinden is. Door een reis met zijn vrouw naar het buitenland met een tussenpauze, maar voor de rest was en is hij er altijd te vinden. ,,Ik mocht van mijn ouders niet op voetbal en kwam door mijn school bij badmintonsport. Het is een snelle sport, waarbij alles komt kijken; inzicht, techniek en snelheid."

 

INZETTEN Vanaf het eerste moment was Sondervan verknocht aan de racketsport en in de loop der jaren ging hij zich ook steeds meer inzetten voor de club. ,,Je bent met de leden de vereniging en moet er samen iets moois van maken. Ik vind dan dat je jezelf ook moet inzetten."

,,Joost en zijn vrouw Karin hebben de aanzet gegeven tot hetgeen we nu hebben", vervolgt Sondervan. ,,Naast het voorzitterschap gaf hij trainingen, regelde hij de wedstrijden en deden ze samen vrijwel alles. Zonder hen was de club er misschien niet meer geweest."

 ADMINISTRATIE Zelf regelde de inwoner van Wijk bij Duurstede alles rondom de competitiewedstrijden. Als hij op de wedstrijddag in de sporthal komt, zorgt de kok van beroep dat er een zaalindeling is gemaakt en dat deze in de hal hangt. ,,Daarnaast ontvang ik de tegenstanders en speel ik zelf ook nog mijn wedstrijdjes. Aan het eind van de dag doen we met z'n allen aan de bar een drankje en neem ik alle administratie mee naar huis. Daar voer ik het in het systeem in en zo weet de bond alle uitslagen en standen."

 ANDERMANS PLEZIER Het is voor hem een kleine moeite en het spelletje betekent voor Sondervan veel. Ondanks dat hij door een verhuizing nu in Wijk bij Duurstede woont, blijft hij nauw betrokken bij BC Doorn. ,,Het voelt hier als een familie. Toen ik in 2008 trouwde, kwamen er ook enkele leden. Dat zegt denk ik wel genoeg over de sfeer hier. Het is misschien niet de grootste club, maar daardoor is het wel heel hecht."

Op de vraag waarom hij vrijwilligerswerk doet bij de badmintonvereniging, is de dertiger duidelijk: ,,Ik vind het mooi om te zien dat je kunt bijdragen aan andermans plezier. Daarom ben ik ook kok geworden. Ik vind het fijn om anderen gelukkig te zien."

 

WELKOM Daarnaast hoopt Sondervan dat hij het in de toekomst nog drukker krijgt. Waar er nu over het algemeen acht thuiswedstrijden per speelweek worden gespeeld, hoopt hij straks op meer. ,,We willen graag meer leden. Jeugdleden of senioren, dat maakt me niks uit. Iedereen is welkom."

Label:

Clubgezichten