• Barry Schep

    Korfbal.nl

Barry Schep ziet Dalto als mooie uitdaging

DRIEBERGEN Korfbalvereniging Dalto/Klaverblad Verzekeringen heeft met Barry Schep de hoofdtrainer voor het volgende seizoen binnen. Schep, oud-speler van Fortuna uit Delft en momenteel nog in dienst van het Amsterdamse Blauw Wit, heeft getekend voor drie jaar. Daarmee volgt hij de afgelopen zomer aangestelde Herman van Gunst op.

Danny van der Linden

Namens de technisce commissie van Dalto liet Paul van de Griendt weten met de komst van Barry Schep een serieus statement te willen maken binnen de Nederlandse korfbalwereld. ,,Wij willen omhoog, terug naar de Korfbal League. We zijn er van overtuigd dat Barry ons daarbij gaat helpen." Het is een duidelijke opdracht voor de korfbaltrainer. ,,Blijkbaar zijn de verwachtingen hooggespannen", lacht Schep zelf.

Druk voelt hij niet. ,,Ik zie het als een mooie uitdaging. Dalto is een grote club met een grote historie die thuishoort op het hoogste niveau." Juist dat is de laatste jaren het probleem. Dalto was een aantal keren heel dicht bij promotie, maar redde het telkens net niet. ,,Het is voor mij als buitenstaander lastig te beoordelen hoe dat kwam. Ik heb de wedstrijden wel gezien. Dat soort momenten worden vaak beslist op details, maar natuurlijk ook op kwaliteit."

AMSTERDAMSE BLUF Of Dalto over voldoende kwaliteit beschikt om promotie te realiseren weet Schep nog niet. ,,Ik moet eerst de groep leren kennen en kijken wat er volgend jaar staat", zegt hij. ,,Wel denk ik dat een beetje Amsterdamse bluf bij Dalto geen kwaad kan. Dan heb ik het over het vermogen om te knokken en wat meer zelfvertrouwen. Ik heb de afgelopen jaren bij Blauw Wit die Amsterdamse bluf wel leren kennen."

Dit wil overigens niet zeggen dat Barry Schep van plan is spelers van Blauw Wit mee te nemen naar Driebergen. ,,Zeker niet. Als het bestuur spelers van Blauw Wit wil benaderen is dat aan hun, maar ik wil daar geen rol in spelen. Al is het maar uit respect naar de club Blauw Wit waar ik een hele prettige tijd heb gehad en nog steeds heb."

,,Wel denk ik dat de trainingsintensiteit omhoog mag", vertelt de oefenmeester. ,,We gaan niet meteen veel meer trainen, maar topclubs trainen wel vaker. Daar moet Dalto ook naartoe." Mensen die Barry Schep als korfballer in actie hebben gezien, zullen het beeld hebben van een speler die vaak het randje opzocht om tot prestaties te komen. ,,Dat deed ik inderdaad om het beste uit mezelf te halen", erkent hij. ,,Als coach doe ik dat ook. Maar ik kan mijn emoties wel goed beheersen. Je moet als trainer niet als een gek tekeer gaan langs de lijn."

MENSENMENS Op de vraag wat Schep typeert als trainer/coach is het antwoord helder:,,Ik ben nog steeds erg gedreven. Dat verwacht ik ook van mijn spelers. Verder vind ik mezelf een mensenmens. Ik kan goed aanvoelen wat spelers nodig hebben en ik denk dat ik tactisch wel oké ben. Als aanvoerder van topclub Fortuna en het Nederlands team heb ik wel wat ervaring opgedaan."

SUPPORTERS Bij Dalto krijgt Barry Schep ook te maken met de fanatieke supporters. ,,De D-Side", weet hij. ,,Dat vind ik prachtig. Ik heb zelf bij ONDO en Fortuna gespeeld en daar leeft het korfbal ook enorm. Ook daar zijn de supporters erg fanatiek. Bij Blauw Wit is de sfeer anders. Mensen leven op een andere manier mee. Maar ik verheug me zeker op de D-Side. Ik vind het fantastisch om dat te zien.

Als speler vond ik dat al heel prettig en als trainer zal ik er ook van genieten als de D-Side een fantastische sfeer weet te maken."