• Dalto - Top

    Foto Rinus van Denderen

Barbara Brouwer weer even 'thuis'

DRIEBERGEN Elke vereniging heeft zo zijn eigen publiekslieveling. Bij de één lopen de supporters weg met het lid dat al tientallen jaren aan de club verbonden is, terwijl de ander op handen gedragen wordt door zijn enorme wilskracht en passie. Bij korfbalvereniging Dalto hadden ze jarenlang ook zo'n idool; Barbara Brouwer. Met haar vele doelpunten zorgde ze voor een heldenstatus in Driebergen, alleen stapte ze zaterdag voor het eerst als tegenstander 'haar' hal binnen.

Jeroen van der Veer

Toch gingen de handen op elkaar, toen zij in het shirt van TOP de hal betrad waar zij tien jaar actief was als speelster van Dalto. Vorig seizoen maakte ze de overstap naar Sassenheim bekend en eigenlijk was niemand echt verbaasd. Jammer vonden ze het in Driebergen wel, maar het was overduidelijk dat Brouwer toe was aan een stap hogerop. ,,Daarom was ik ook niet zenuwachtig om voor het eerst als tegenstander in deze hal te spelen. Iedereen begreep mijn overgang en ik wist dat er geen fluitconcerten gingen komen. Ik ben zelfs heel goed ontvangen."

Opeens stapte Brouwer de andere kleedkamer binnen en moest ze aan de andere kant van de hal inspelen. ,,Dat was vreemd", zegt de 22-jarige. ,,Toch gaat de knop al snel om en doe je je ding. Dan ben je niet meer bezig met het feit dat je in de Dalto-hal speelt."

Haar ding was jarenlang doelpunten maken in het shirt van de ploeg uit Driebergen. Juist dat lukt in het shirt van TOP nog niet zoals Brouwer graag ziet, maar daar ligt ze geen nacht wakker van. ,,Bij Dalto was ik de persoon die moest scoren. Bij mijn huidige ploeg spelen zeven anderen die dat net zo goed kunnen. Er wordt hier dus veel meer van mij gevraagd. Ik kan nu bijvoorbeeld ook genieten van een assist."

Samen met Sanna liep ze bij de opkomst het veld op. Het kleine handje van het jeugdlid van Dalto deed Brouwer zichtbaar goed. ,,Zij was ontroostbaar toen ik hier wegging. Sanna is echt één van mijn grootste fans en het was mooi om met haar op te mogen komen. Ook de fanatieke supporters van Dalto klapte voor mij. Ja, het voelde goed om hier weer even terug te zijn."

De wedstrijd werd door TOP met 21-33 gewonnen en daarbij wist Brouwer twee treffers te produceren. ,,Dat zorgde bij mij voor opluchting, want ik had alweer twee duels niet gescoord. Het blijkt maar weer dat ik in deze sporthal de korf altijd blijf vinden", grapt ze.

GESCHIEDENIS Nog geen moment heeft de korfbalster spijt gehad van haar transfer, al doet het Brouwer wel pijn dat Dalto ondermaats presteert. ,,Of ik mij daar verantwoordelijk voel? Nee, al wordt er soms wel naar mij gekeken. Ik scoorde veel voor Dalto, maar naast mij zijn er nog veel spelers weggegaan."

Geschiedenis schrijven, dat is wat Brouwer wil gaan doen bij TOP. Niet door haar individuele prestaties, maar om straks als eerste ploeg in Ahoy de beker te mogen ontvangen. ,,Voor het eerst in de geschiedenis wordt daar de finale gespeeld en TOP heeft de ambitie om daar bij te zijn."