• Foto: Jeroen van der Veer

Barbara Brouwer vertrekt bij Dalto

DOORN Topkorfbalster Barbara Brouwer uit Doorn neemt volgend jaar afscheid van haar Driebergse club Dalto/BNApp.nl. Na bijna tien jaar Dalto verruilt het 21-jarige talent haar club voor TOP uit Sassenheim. ,,Het was sociaal gezien een moeilijke beslissing, maar korfballend ben ik hier wel aan toe", vertelt de speelster trots.

 

Jeroen van der Veer

 

Bij haar huidige club is Brouwer al jaren een publiekslieveling en mede door de goede prestaties en de vele doelpunten heeft ze een A-status bij het Nederlands team afgedwongen. Door de grote hoeveelheid treffers en tomeloze inzet kwam ze op de radar van TOP, dat haar in januari benaderde. ,,De eerste oproep op mijn telefoon had ik gemist en vervolgens kreeg ik een whats-appberichtje. Toen heb ik maar direct teruggebeld", lacht Brouwer.

 

Een gesprek volgde en beide partijen kwamen al snel tot een akkoord. ,,Vorig jaar twijfelde ik al of ik niet moest vertrekken om zo het hoogst haalbare te bereiken en nu is het de tijd om de stap daadwerkelijk te maken. Het gesprek bij TOP gaf mij een fijn gevoel en ik sta er voor de volle honderd procent achter. Het is een mogelijkheid die ik niet kan laten liggen en het komt mijn ontwikkeling alleen maar ten goede."

 

Ondanks dat ze verheugd is met de overgang naar TOP, vertelde ze dinsdagavond met een brok in haar keel op haar vereniging dat ze ging vertrekken. ,,Dat was wel even moeilijk, vooral omdat ik hier met iedereen een goede band heb. Bij deze club heb ik alles meegemaakt en ben ik doorgebroken en daar ben ik ze erg dankbaar voor."

 

Bij haar nieuwe vereniging ziet Brouwer enkele spelers, die ze ook bij Oranje tegenkomt. ,,Dat geeft wel aan hoe hoog het niveau is. Waar ik bij Dalto vaak zelf de kar moest trekken, kan ik straks bij TOP dagelijks trainen met één van de beste spelers van het land. Want dat is wat ik uiteindelijk ook wil behalen; de absolute top."