• De Ridderhof en De Zonnebloem waren blij met hun cheques. Helemaal links Nic Meijer en helemaal rechts Jetty Mudde.

    Wilco Willemse

ATV steunt twee lokale goede doelen

AMERONGEN De hele vorige week stond bij tennisvereniging ATV in het teken van hun open toernooi met thema 'Disco'. 220 deelnemers uit de wijde omgeving probeerden tot de finale te reiken in hun eigen klasse. Naast het sportieve evenement was de sponsorcommissie druk geweest om prijzen gesponsord te krijgen voor een grote verloting. De opbrengst daarvan kwam ten goede aan twee lokale goede doelen: De Zonnebloem en de woonzorgcentrum De Ridderhof.

Wilco Willemse

Nic Meijer is de apetrotse voorzitter van ATV en wil vooral zijn vrijwilligers bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden: ,,Als voorzitter sta je vaak vooraan en ben je het gezicht va de vereniging, maar de inzet van vrijwilligers voor zo'n toernooi is immens. De baancommissie houdt de banen op orde, de barcommissie zorgt van de natjes en droogjes en de toernooicommissie voor de hele voorbereiding, administratie en planning. En dat negen dagen achter elkaar. Dat verdient een dikke pluim."

GOEDE BUUR Ondanks het slechte weer op woensdag, kon de planning toch gevolgd worden. Een goede buur schoot te hulp. Meijer: ,,We hebben een afspraak met buurvereniging Larsheim uit Leersum en dit jaar hebben we daar op woensdag gebruik van gemaakt, zodat we niet achter kwamen te lopen met de planning. Zo'n plan B is heel waardevol, één belletje was genoeg en alles werd geregeld. Andersom zouden we voor Larsheim hetzelfde hebben gedaan, top geregeld dus."

SPONSOREN Meijer geeft aan dat het tennistoernooi mede een succes is door de vele sponsoren: ,,Het toernooi draagt ook de naam van onze hoofdsponsor, het Volvo Reede ATV Open. Al jarenlang proberen we tijdens het toernooi ook geld op te halen voor een goed doel. Een verloting op de laatste dag, voor de prijsuitreiking van het toernooi, is daar ons middel voor. Eerder deden we dat al voor bijvoorbeeld de Knuffelweide en de intocht van Sinterklaas. Dit jaar verdeelden we de opbrengst tussen De Ridderhof en De Zonnebloem, twee goede doelen uit ons eigen dorp waarvan we zeker weten dat het goed terecht komt."

Op een bericht op LinkedIn kreeg Meijer veel positieve reacties: ,,Dat bericht werd 900 keer gelezen. Spontaan kreeg ik mooie prijzen voor de verloting aangeboden. Met als hoofdprijzen een dag Porsche rijden en een overnachting op de SS Rotterdam. Samen met alle andere gesponsorde items, was er een mooie prijzentafel. De opbrengst was er ook naar, we haalden bijna 2000 euro op. Een anonieme sponsor gaf nog eens 1000 euro extra aan De Ridderhof."

ZONNEBLOEM De Zonnebloem afdeling Amerongen organiseert verschillende uitjes voor mensen met een fysieke beperking uit Amerongen. Penningmeester is Jetty Mudde: ,,Dat hoeven niet per se oude mensen te zijn. Met ongeveer twintig vrijwilligers organiseren we het jaar rond verschillende activiteiten.''

Dat kan van alles zijn. ,,Van kersen eten in de Betuwe en stamppot eten tot bezoeken van een toneelvoorstelling of een compleet verzorgd uitje. Afgelopen jaar gingen we met een bus vol naar Schoorl voor een leuke dag met lunch en tramritje door de duinen.''

VERRAST Het bestuur van De Zonnebloem is blij verrast met het mooie bedrag van ATV. Mudde: ,,Niemand had verwacht dat we zo'n mooie cheque zouden krijgen. We kunnen het geld heel goed gebruiken en willen kijken of het hiermee lukt het jaarlijkse grote evenement te organiseren zonder eigen bijdrage van de deelnemers."