Aleid Laan neemt na 18 jaar afscheid van Zwemclub Woestduin

DOORN Achttien jaar stond Aleid Laan als trainster aan de rand van het bad. Van beginnend zwemmer tot wedstrijdzwemmer, ze nam ze onder haar hoede en bracht ze de fijne kneepjes van de zwemtechniek bij. Tijdens de laatste clubwedstrijd van het seizoen nam ze afscheid en werd ze door alle leden persoonlijk bedankt voor haar inzet. Het bestuur van Zwemclub Woestduin benoemde Aleid tot 'Lid van Verdienste'. Zo blijft ze toch met de club verbonden.

Natuurlijk waren er ook bloemen en kreeg ze een hotelbon voor een welverdiend weekendje weg. Gelukkig heeft de vereniging binnen haar eigen leden opvolging gevonden voor Laan, zodat er ook na de zomerstop een gekwalificeerde trainer aan de rand staat. Direct na de zomerstop is er een uitbreiding van het aantal trainingsuren dat de vereniging aanbiedt. Op dinsdagavond van 20.00 uur tot 20.45 uur is er een aantal banen beschikbaar gekomen voor onze zwemmers en staat er natuurlijk een trainer aan de rand.

Op dinsdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur is er ook nog ruimte om te zwemmen. Onder begeleiding aqua joggen voor senioren behoort dan ook tot de mogelijkheden. Voor senioren uit de gemeente Wijk bij Duurstede is er een mogelijkheid om gebruik te maken van vervoer dat door de gemeente Wijk bij Duurstede wordt gefinancierd. Meer info daarover via de gemeente Wijk bij Duurstede.

SPORTCLUB VAN HET JAAR Begin 2016 werd Zwemclub Woestduin uitgeroepen tot sportclub van het jaar. Ten gevolge daarvan mogen op 27 augustus, tijdens de start van het nieuwe seizoen, alle leden en vrijwilligers van de vereniging deelnemen aan de open dag van de Van Braam Houckgeest Kazerne in Doorn. Aansluitend is er een spetterend openingsfeest in thuislocatie zwembad Woestduin. Met dank aan de sponsoren van de vereniging is er dan voor alle leden nog een leuke verrassing.

Het bestuur werkt intussen hard aan een aantal nieuwe initiatieven, na de zomerstop hopen zij daar meer over te kunnen berichten. Voor meer informatie: zcwoestduin@hotmail.com of de website www.zcwoestduin.nl.