• Innovatietafel Toerisme Heuvelrug

2,1 miljoen voor Vuelta in Utrecht

HEUVELRUG (ANP) Na de gemeente Utrecht heeft ook de provincie ingestemd met een bid om de Spaanse wielerronde de Vuelta in Utrecht te laten starten in 2020. De Provinciale Staten stemden maandag in om 2,1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De gemeente en ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug zijn enthousiast en lieten eerder al weten de kandidatuur van Utrecht voor de start van de Vuelta d'Espana in 2020 breed te steunen.

De gemeente Utrecht had al eerder ingestemd met eenzelfde bedrag, zei een woordvoerder van de gemeente. ,,Het definitieve besluit of de Ronde van Spanje inderdaad naar Utrecht komt, wordt deze zomer verwacht", aldus de zegsman.

HELE WERELD OVER De Innovatietafel Toerisme Heuvelrug is één van de organisaties die de kandidatuur steunt. ,,Het voorlopige parcours over 100 kilometer door negen gemeentes in de regio levert daarbij allereerst mooie plaatjes op, die de hele wereld over gaan. En geeft zo meteen de mogelijkheid te werken aan betere spreiding van bewoners en bezoekers over de hele provincie", zo zei voorzitter Henk Veldhuizen van de Innovatietafel en scheidend wethouder in de gemeente Utrechtse Heuvelrug eerder al.

ETAPPE Volgens de plannen moet de Vuelta in augustus 2020 in de stad Utrecht beginnen met een ploegenpresentatie en ploegentijdrit. De eerste etappe zou daarna vanuit Brabant onder andere over de Utrechtse Heuvelrug naar finishplaats Utrecht gaan. De tweede etappe moet dan door Brabant gaan met Breda als start- en finishplaats. De totale kosten voor de start van de grote wielerronde worden geschat op 15 miljoen euro.