• Verlichting

Slimme verlichting: Tips & Tricks

Of je nu een 'gewone' woning hebt of een hyper moderne smart home; slimme verlichting komt steeds vaker voor in Nederland. Waar vroeger verlichting al met gebruik van speciale stopcontacten op afstand bediend werd met een afstandsbediening doe je dit nu gewoon lekker simpel via een app. Na een paar minuutjes online winkelen op een gerenommeerde lampenwebshop is je winkelwagentje al snel gevuld met de ideale slimme verlichting voor jou huis.

Maar hoe kun je jouw slimme verlichting nu zo goed mogelijk gebruiken? Hier vind je advies voor dagelijks gebruik en alle slimme tips, voor jouw slimme verlichting.

1. Vervang je wekker

Laat je slimme verlichting de plaats van je wekker innemen. De tijd van het vervelende alarmdeuntje is eindelijk voorbij. Laat de slimme verlichting in je slaapkamer zachtjes opwarmen over een periode van 5 minuten. Op deze manier ontwaak je net zo natuurlijk als bij een opkomend zonnetje.

2. Verlicht op beweging

Laat je plafondlampen automatisch verlichten bij het binnenlopen van een ruimte. Op deze manier vind je jezelf nooit meer zoekend naar je sleutels in het donker.

3. Dim op stilte

Dit werkt natuurlijk ook omgekeerd. Stel je systeem zo in dat wanneer er voor een periode van 5 of 10 minuten geen beweging in een ruimte is geconstateerd, de verlichting automatisch uitgaat!

4. Beveilig tijdens vakantie

Programmeer je verlichting om aan te gaan bij zonsondergang en uit te gaan bij zonsopgang, op deze manier lijkt er altijd iemand thuis te zijn. Je kan natuurlijk ook je standaard programma door laten draaien terwijl jij lekker aan het strand ligt.

5. Bespaar energie

Zet alle lampen op een maximum van 80%. Je ogen nemen geen verschil waar tussen deze stand en verlichting op volle capaciteit. De energierekening ziet er daarentegen wel net wat anders uit.

6. De welterusten-modus

Stel je systeem op zo'n manier in dat je een 'alles uit' optie hebt voor het slapengaan. Zet met 1 druk op de knop alle verlichting uit in huis, of laat een aantal lampen op een lager percentage branden zoals bijvoorbeeld in de hal of op de kinderkamer.

7. Set the mood

Maak gebruik van gekleurde slimme verlichting om een bepaalde sfeer te benadrukken. Zo heeft bijvoorbeeld de EGLO Connect collectie verschillende opties om kleurpatronen in je woning aan te brengen. Een warme paarse gloed in de badkamer bijvoorbeeld, of een zacht geel licht in de slaapkamer bij ontwaken.

Heb jij nou nog slim advies voor slimme verlichting dan horen wij het graag!

Bron afbeelding