Verhuizen? Zo ruim je je oude huis snel op

14-10-2019, 10:09 |Van onze partner

Je hebt een nieuw huis gekocht en de verhuisdag is gepland. Nu begint het grootste deel van de verhuizing; het inpakken van al je spullen. Het lijkt onbegonnen werk om al je spullen te ordenen, te bepalen wat je meeneemt en vervolgens in te pakken. Door op tijd te beginnen en je te houden aan deze slimme tips, ruim jij in no time je oude huis op.
 

Maak een planning
Het is bij het opruimen van je oude huis belangrijk om niet het overzicht te verliezen. Maak daarom een planning en bepaal wat je wanneer wil doen. Ga gestructureerd aan de slag en werk je huis kamer voor kamer af. Begin met de kamers waar je minder vaak gebruik van
maakt. Categoriseer de spullen in de kamer en ga dit ook gestructureerd af. Zo heb je een goed beeld van wat je hebt en wat je nog te doen staat.

Bepaal wat je mee wil nemen
Verhuizen is het moment om eens goed op te ruimen en te bepalen wat er weg kan. Heb je iets het afgelopen jaar niet gebruikt en ga je het het aankomende jaar ook niet gebruiken? Dan is het waarschijnlijk tijd om het weg te doen en niet mee te laten nemen door je verhuisservice. Doe dit niet alleen met kleren, maar bijvoorbeeld ook met de kerstspullen of oude serviezen. Zo ruim je makkelijk flink op en neem je alleen de spullen mee die je in je nieuwe huis ook echt gaat gebruiken.

Breng oude spullen gelijk weg
Om te voorkomen dat je toch dingen wil houden die je niet meer gaat gebruiken, is het slim om oude spullen direct weg te brengen. Check waar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel zit en zet spullen die je wil verkopen meteen op Marktplaats. Dit zorgt voor meer ruimte in huis en in je hoofd, waardoor je sneller door kan met het opruimen van de volgende kamer in huis.

Doe oud papier de deur uit
Heb je nog administratie liggen van twintig jaar geleden of heb je een doos vol handleidingen liggen? Doe oud papier de deur uit, dit scheelt jou en de verhuizers veel sjouwwerk. Als je twijfelt of je het ooit nog nodig hebt, scan de documenten dan in en sla ze op in een aparte map op een harde schijf. Zo heb je altijd toegang tot de documenten, maar ben je af van de hele papierwinkel op zolder.