Verhuizen van de stad naar het dorp - 3 tips

14-10-2019, 08:29 |Van onze partner

Na jaren met veel plezier in de stad te hebben gewoond, is het tijd om je horizon te verbreden. Je bent toe aan meer rust en ruimte en daarom heb je besloten de stad te verruilen voor een mooi dorp. Het is tijd om je spullen in te pakken en te verhuizen naar je nieuwe droomhuis in het dorp. Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing van de stad naar het dorp? Je leest het in dit artikel.
 

Kies een verhuisbedrijf in de stad
Een stad is druk en heeft krappe straatjes waar het moeilijk manoeuvreren is voor de verhuizers. Het is daarom slim om een verhuisbedrijf te zoeken in jouw stad. Zeker in in de drukte van Amsterdam is het verstandig om verhuizers uit Amsterdam in te schakelen, maar dit geldt ook voor Den Haag, Rotterdam en andere grote steden. Zo weet je zeker dat je verhuizing zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Verhuis op een doordeweekse dag
De drukte in het centrum van veel steden bereikt een hoogtepunt in het weekend. Om ervoor te zorgen dat je verhuizing geen vertraging oploopt, is het slim om een doordeweekse dag te kiezen. Zo hebben de verhuizers meer tijd om je spullen in te laden en is er grotere kans op vrije ruimte voor de verhuiswagen. Om erachter te komen welke dag ideaal is voor jouw verhuizing, is het slim om dit te overleggen met je verhuisbedrijf. Zo kan een verhuisbedrijf in Groningen andere data aangeven dan bijvoorbeeld een verhuisbedrijf voor een verhuizing in Limburg.

Maak je verhuizing overzichtelijk
Een verhuizing is een hele onderneming en wordt al snel onoverzichtelijk. Door lijsten maken van alles wat je nog moet doen, hou je het overzichtelijk en minder chaotisch. Er is een grote kans dat je nieuwe huis in het dorp meer ruimte heeft dan je huis in de stad. Maak daarom van tevoren een plattegrond van je nieuwe huis en bepaal waar je nieuwe meubels moeten komen en waar de verhuizers welke delen van je huidige inboedel moeten neerzetten. Zo voorkom je dat je achteraf nog veel moet slepen met spullen en staat alles meteen op de goede plek.