Met timmerpanelen maak je mooie meubelen gemakkelijk zelf

03-03-2020, 11:53 |Van onze partner

Vind je het leuk om thuis te klussen en ben je gezegend met twee rechterhanden? Waarschijnlijk loop je dan ook met de plannen rond om zelf allerlei meubels te maken. Kasten, tafels, bureaus en stoelen creëer je met materialen van goede kwaliteit en een goed ontwerp gemakkelijk zelf. En is de keuken in jouw huis toe aan een metamorfose? Denk dan eens aan het vervangen van de kastdeurtjes. Door nieuwe frontjes te maken, geef je je keuken een eigentijdse nieuwe look en bespaar je op een kostbare verbouwing.

Interieurtoepassingen
Een ruimte waar je veel tijd in doorbrengt, wil je natuurlijk een mooie uitstraling geven. Van je keuken maak je elke dag gebruik. Als je met de aankoop van een nieuwe en dure keuken nog even wilt wachten, kun je kiezen voor een voordeliger en eenvoudiger alternatief. Je bestaande keuken geef je een totaal nieuwe look door de deurtjes te vervangen. Moderne frontjes maak je eenvoudig zelf met multiplex platen. Bij het selecteren van het meest geschikte plaatmateriaal is het belangrijk om rekening te houden met de sfeer die je wilt creëren. Je hebt de keuze uit diverse soorten multiplex platen. Voor constructief timmerwerk wordt vaak gebruik gemaakt van Beuken multiplex. De platen hebben een sterke toplaag en een mooie tekening. Ook Radiata Pine is geschikt voor interieurtoepassingen. De platen van die houtsoort zijn zeer sterk vanwege de strakke fineeropbouw. Multiplex platen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende breedte- en lengtematen en diktes.

Ideale basis
Timmerpanelen zijn ideaal als je zelf meubels wilt maken waar je jaren plezier van hebt, bijvoorbeeld voor een bijzettafel, stoel, wandplank of boekenkast. Timmerpanelen bestaan uit meerdere latten die zijn verlijmd tot panelen en worden gemaakt van massief hout. Hiermee wordt de kans op kromtrekken zoveel mogelijk beperkt. Eventuele beschadigingen zijn bijna niet te zien omdat de panelen zijn gemaakt van echt hout. Timmerpanelen zijn er in diverse soorten en maten. Je hebt de keuze uit onder meer: vuren-, eiken-, beuken- en grenenhout. Timmerpanelen zijn eenvoudig op maat te zagen, te bewerken en te monteren. Je kunt ze bovendien op eindeloos veel manieren afwerken. Behandelen kan met: white/grey wash, olie, verf en beits. Hiermee geef je je meubel een extra mooie uitstraling en bescherm je het hout.

Materiaal kopen
Ga je aan de slag met het maken van frontjes voor je keukenkastjes of het timmeren van meubels? Bij Houthandelonline.nl vind je een groot assortiment multiplex platen en timmerpanelen. Ook koop je hier bevestigingsmaterialen, verf en olie. Bestellen en betalen gaat veilig en eenvoudig. Alle artikelen zijn direct uit voorraad leverbaar en worden in heel Nederland thuis bezorgd.