Creëren van een duurzaam huis in Utrecht

16-12-2019, 14:36 |Van onze partner

In regio Utrecht wordt er volop ingezet op duurzame energieoplossingen. Door slim met energie om te gaan en investeringen in duurzame energiebronnen te stimuleren draagt de regio Utrecht haar steentje bij in de aanpak van het klimaatprobleem. Als jij ook wilt bijdragen in het energiezuiniger maken van je woning, dan kan je in dit artikel genoeg inspiratie op doen. Samen maken we het verschil en gaan we voor een innovatieve en duurzame provincie Utrecht. Lees hieronder snel verder hoe ook jij de keuze voor een energiezuinig huis kan maken.

Start met het isoleren van je huis
Duurzaamheid begint bij een goed geïsoleerd huis. Hierdoor verliest je huis minder warmte in de winter en blijft het huis lekker koel in de zomer. Dit scheelt in de hoeveelheid energie die je nodig hebt om je huis te verwarmen of te verkoelen. Er zijn meerdere mogelijkheden om je huis te isoleren, zoals het dak, de buitenmuren, dubbele ramen en de vloer. Woningisolatie is één van de grootste stappen die je kan maken in het besparen van energie en zo de klimaatimpact drastisch te verminderen. Schakel hiervoor specialisten die je alles kunnen vertellen over hoe het huis geïsoleerd kan worden en wat de beste technieken zijn.

Pak de verbruikende energiebronnen aan
Alle elektrische apparaten in je huis verbruiken stroom en zoals je wellicht beseft is veel daarvan onnodig. Denk bijvoorbeeld aan een oude computer die nog altijd aangesloten is, de tv die altijd op stand-by staat, een radio nog aanstaat maar denk ook aan functionele lampen waar het mogelijk is om te besparen. Door te investeren in Philips Hue LED lampen verbruik je een stuk minder energie en dat terwijl je meer luxe en comfort in huis haalt. Dubbele-win dus. Door al je lampen te vervangen door LED verlichting verbruik je een stuk minder kilowattuur en scheelt dit behoorlijk op je energierekening.

Slimme techniek voor minder energieverbruik
De Nederlandse overheid heeft aangegeven dat we met z’n allen van het gas afgaan en hierdoor zullen de traditionele ketels verdwijnen. Door slim te investeren in elektrische warmtepompen, vloerverwarming, slimme thermostaten en wellicht infraroodpanelen maak jij je huis toekomst gereed. Deze investeringen verdienen zichzelf terug, doordat je maandelijks bespaart op je energierekening. Het is zelfs mogelijk om je huis energie-neutraal te maken en aan het einde van de maand of einde van het jaar een rekening van €0 te ontvangen.