5 tips voor een mooie verandering in je leven

09-03-2020, 10:17 |Van onze partner

Soms kom je op een punt in je leven dat je denkt: is dit het nu? Je woont in een prima huis met je gezin of partner, je hebt een goede baan, je doet regelmatig leuke dingen… en toch lijkt het alsof je een beetje stilstaat. Misschien dat het tijd is voor verandering in je leven? Maar ja, hoe breng je zo’n verandering teweeg? En wat wil je eigenlijk veranderen? Hier vind je 5 tips waarmee je je leven in een keer een andere richting op kunt sturen.

1. Koop een nieuw huis
Oké, deze tip is behoorlijk ingrijpend, maar kan toch bij sommige mensen echt voor een positieve verandering zorgen. De zoektocht naar een woning is vaak al leuk, maar vervolgens mag je je ook gaan bezighouden met de inrichting ervan. Heb je nu geen of juist een hele kleine tuin? Kies dan voor een huis met een tuin die jou op het lijf geschreven is. Vergeet overigens niet om te kijken wat je maandlasten worden, want een nieuwe woning betekent meestal ook een nieuwe hypotheek. Online kan je eenvoudig je hypotheek berekenen.

2. Ga doen wat je echt leuk vindt
Blijkbaar is er iets in je huidige leven wat je niet meer zo aanstaat. Zoek uit wat dat is en ga doen wat je echt leuk vindt. Dat kan bijvoorbeeld op werkgebied zijn. Misschien ben je ooit in het vakgebied gerold waar je nu in werkt, maar heb je eigenlijk hele andere wensen en verlangens als het op werken aankomt. Nu is de kans om je hart te volgen en een baan te zoeken waar je elke dag blij van wordt.

3. Begin een nieuwe hobby
Zoek je het liever op kleinere schaal? In plaats van je complete carrièrepad om te gooien, kun je ook op zoek gaan naar een nieuwe hobby. Iets waar je door ontspant of waar je juist extra energie van krijgt. Altijd al willen schilderen op een schildersezel? Volg dan een cursus bij jou in de buurt. Droomde je er vroeger van om acteur of actrice te worden? Sluit je dan aan bij een toneelvereniging of pak het groter aan en doe ergens heel brutaal auditie. Jij hebt het allemaal zelf in de hand.

4. Doe iets wat je niet durft
Soms is het goed om eens iets te doen wat je eigenlijk niet durft. Stap uit je comfortzone en face your fears! Ben je bang om te vliegen? Probeer dan je angst daarvoor te overwinnen. Volg een cursus of boek meteen vliegtickets voor een stedentrip. Hoogtevrees? Beklim een berg (of pak het kleiner aan en begin met een klimwand in de buurt). Je zult zien hoeveel voldoening je krijgt als je iets hebt gedaan waar je jezelf niet toe in staat achtte.

5. Ga (meer) sporten
Door te gaan sporten kun je ook een positieve draai aan je leven geven. In de eerste plaats voel je je meestal stukken beter als je hebt gesport. Sporten geeft energie en met die energie kun je veel van de dingen doen die we in de eerdere tips bespraken. En als je je aansluit bij een sportvereniging, kom je misschien ook in contact met andere mensen die je leven verder kunnen verrijken. Al is het maar voor een avondje gezellig borrelen.