• Foto: Katka Kolmas/BDU

Zwembad De Zwoer nog tot 2036 open

DRIEBERGEN Zwembad de Zwoer in Driebergen blijft nog in ieder geval tot de zomer van 2036 behouden voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad, die medio maart een definitief besluit neemt over de toekomst van de binnenbaden.

De gemeenteraad heeft in 2015 de financiële kaders voor zwembaden gewijzigd mede op basis van de suggesties van inwoners uit de begrotingswijzer. Hierdoor is er financiële ruimte om in de gemeente twee zwemvoorzieningen open te houden. Wethouder Henk Veldhuizen is blij met het voorstel aan de raad: ,,In het raadsprogramma is de behoefte aan zwembadvoorzieningen in onze gemeente opgenomen. Met het langer openhouden van De Zwoer zijn wij erin geslaagd om te voldoen aan die behoefte, en kunnen onze inwoners nog jaren terecht in een eigentijds binnenbad. Daarnaast blijft ook het Bosbad in Leersum behouden, zodat er ruim voldoende water beschikbaar blijft om aan de zwembehoefte te voldoen."

Wanneer de raad het besluit van het college overneemt, blijft zwembadexploitant Laco BV ook komende jaren het zwembad in Driebergen exploiteren en beheren. Daarnaast wordt het wedstrijdbassin voorzien van nieuwe startblokken die voldoen aan de richtlijnen van de KNZB voor kortebaanzwemmen. Omdat er onvoldoende financiële ruimte is voor een derde zwemvoorziening in de Utrechtse Heuvelrug sluit zwembad Woestduin sluit per 1 september 2017 de deuren.