'Zorg Hondspol is niet in gevaar'

DRIEBERGEN De zorg voor cliënten van zorgboerderij De Hondspol aan de Gooijerdijk is gegarandeerd. Dat heeft de Lievegoed zorgorganisatie per brief aan wethouder Hans Nijhof (Groen Links/PvdA) laten weten. Volgens woordvoerder Jannie Bosscher verhuizen alle acht Hondspol-bewoners naar zorgboerderij Nieuw Rijsenburg aan de Langbroekerdijk. Ook de 38 cliënten uit de dagbesteding kunnen daar volgend jaar aan de slag.

Michiel Schaaij

De antroposofische eigenaar uit Bilthoven verkeert al enige tijd in financiële problemen. Door sluiting van zorgboerderij De Hondspol zou een deel van de noodzakelijke bezuinigingen worden ingeboekt. Wethouder Nijhof (foto) liet vorige week tegenover deze krant zijn ongerustheid blijken over de voortgang van de zorg voor de doelgroep van de Driebergse locatie. Op De Hondspol wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking.

,,We moeten de continuïteit van zorg goed regelen en voor de betrokken cliënten hoop ik dat dat op dezelfde locatie zal zijn", aldus Nijhof. Uit de brief van Lievegoed aan het Heuvelrugcollege blijkt echter dat een verhuizing naar Nieuw Rijsenburg onafwendbaar is. ,,Maar er is geen sprake van, dat er geen zorg meer voor deze cliënten zou zijn", zegt Bosscher in een toelichting.

Lees het hele artikel in de krant van donderdag 6 augustus.