• Victor Schutijser
  • Victor Schutijser

Zonnige 3bergenLOOP door de bossen bij Driebergen

DRIEBERGEN Zaterdag was voor de 14e keer de 3bergenLOOP. Hardlopers konden kiezen uit de 6 km, 12½ km of de halve marathon. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar was er een kidsrun, zij renden afhankelijk van hun leeftijd 750 of 1500 meter. Bij de Planet Happy Kidsrun kregen alle vierhonderd kinderen een medaille. Het startschot bij de 12.5km en halve marathon werd gegeven door Valentijn Weinans, oorspronkelijk uit Driebergen, hij werd 3 weken geleden Nederlands Kampioen op de 1500 meter indoor.

UITSLAGEN Bij de Kidsrun 4-6 jaar werd Amelie van Overbeeke van de Coolsma eerste bij de meisjes, Jasper Breugem van de Coolsma werd eerste bij de jongens. In de categorie 7-9 jaar werd Emma van der Berg van Survivalgroep Hang-On eerste, bij de jongens won Lucas Breugem van de Coolsma. In categorie 10-12 jaar ging het goud naar Joris Goudswaard van de Dolfijn voor de jongens, van de meiden deed Rosie Hoogeveen van de Dolfijn het het beste.

De 6 kilometer werd gewonnen door Nienke van Pijkeren uit Utrecht bij de dames en Valentijn Weinans uit Nijmegen bij de heren. Beste Heuvelrugger is Jeroen Broekema. De 12 kilometer werd gewonnen door Matthijs Horlings uit Leiden bij de heren en Becky Russell uit Amsterdam bij de dames. Beste Heuvelrugger was Homme Rodenhuis op de derde plaats bij de heren. De halve marathon werd gewonnen door Jolien van Hooff uit Utrecht bij de dames en Bart Zomer uit Utrecht bij de heren. Beste Heuvelrugger was Bart Intvelt uit Driebergen.

Ga voor alle uitslagen naar https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-34742