• Michiel Schaaij

Zonheuvel naar Jagerspad

DRIEBERGEN Basisschool De Ontdekkingsreis aan het Jagerspad moet ruimte maken voor een aantal klassen van christelijke basisschool De Zonheuvel. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald. De uitspraak van de voorzieningenrechter zet het licht op groen voor de tijdelijke verhuizing van De Zonheuvel.

Michiel Schaaij

Omdat het schoolgebouw van De Zonheuvel aan het Burgemeesterpark gerenoveerd gaat worden, wees onderwijswethouder Chantal Broekhuis (CDA) de school tijdelijk vervangende klasruimte toe aan het Jagerspad. Volgens de wethouder is het aantal vierkante meters in dat schoolgebouw groot genoeg, om naast De Ontdekkingsreis ook een aantal klassen van De Zonheuvel te huisvesten.

BEROEP De Ontdekkingsreis was het niet met die beslissing eens en stapte boos naar de rechter. Vanwege de urgentie vroeg De Ontdekkingsreis om het besluit van de gemeente op te schorten, zolang het beroep nog niet is afgehandeld. Maar de voorzieningenrechter wees dat verzoek af.

VERHUISWAGEN De gemeente leest in de uitspraak een bevestiging dat het schoolgebouw groot genoeg is voor twee scholen, zo blijkt uit een memo aan de gemeenteraad. Met de uitspraak in de hand liet De Zonheuvel er geen gras over groeien en vrijdagochtend reed de verhuiswagen voor. Onmiddellijk na de meivakantie kunnen de lessen in het schoolgebouw aan het Jagerspad van start.