• Provincie Utrecht

Zestien dagen geen treinen tussen Driebergen en Utrecht

DRIEBERGEN Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er van zaterdag 11 tot en met zondag 26 augustus geen treinen op de trajecten Rhenen - Utrecht Centraal en Ede-Wageningen - Utrecht Centraal. Reizigers kunnen gebruikmaken van NS snel- en stopbussen of, afhankelijk van hun reis, van omreisroutes. 

ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Van 11 tot en met 26 augustus worden werkzaamheden verricht op station Driebergen-Zeist, aan het spoor in Veenendaal en op station Utrecht Centraal. 

VEENENDAAL In de toekomst zullen op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen meer treinen gaan rijden. ProRail maakt dat mogelijk door in Veenendaal twee onderdoorgangen onder het spoor aan te leggen, zodat een overweg kan verdwijnen. In augustus worden de twee onderdoorgangen onder het spoor door geschoven.

DRIEBERGEN-ZEIST Op station Driebergen-Zeist wordt het nieuwe spoordek op zijn plaats geschoven en wordt de verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. Ook wordt het spoor tussen Bunnik en Driebergen-Zeist vernieuwd. De overweg bij het station wordt opgeheven: de Hoofdstraat loopt straks onder het spoor door. 

UTRECHT CENTRAAL Op station Utrecht Centraal worden de perrons van de sporen 3, 4, 5 en 7 opnieuw bestraat en aangepast. Verder wordt gewerkt aan de kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016. 

Reizigers kunnen gebruikmaken van snel- en stopbussen. Afhankelijk van de reis kunnen reizigers eventueel ook omreizen.