• Zanger Riem de Wolff in 2014.

    Jerry Lampen

Zanger Riem de Wolff (74) overleden

DRIEBERGEN In een ziekenhuis in Blaricum is vannacht Riem de Wolff overleden. De zanger vormde samen met zijn broer Ruud het duo The Blue Diamonds. In 1960 hadden ze een wereldhit met het nummer Ramona.

De familie De Wolff kwam in 1949 vanuit Depok, Indonesië naar Nederland en vestigde zich in Driebergen. De broers Ruud en Riem vormden de Driebergse band The Blue Diamonds. Begin jaren zestig scoorden ze vier nummer 1-hits in Nederland met ('Til) I Kissed You, Oh Carol, Ramona en Little Ship. Van het nummer Ramona werden wereldwijd 7 miljoen exemplaren verkocht.

HERSENBLOEDING In 2000 overleed Ruud de Wolff. Na het overlijden van zijn broer bleef Riem muziek maken. Hij trad onder meer op met zijn zoon als The New Diamonds. Volgens het management is De Wolff in het bijzijn van zijn naasten gestorven. ,,Vorige week kreeg hij een hersenbloeding, maar was hij aanspreekbaar, al viel hij af en toe wel weg. Dan denk je alleen maar aan herstel, maar afgelopen weekend kreeg hij daar nog een hersenbloeding overheen. Volkomen onverwacht", aldus manager George Kwekel. Riem de Wolff is 74 jaar geworden.