• Rob Sluis (midden) met een klein deel van het team.

    Wilco Willemse

Grote verbouwing Jumbo Amerongen; winkel tijdelijk dicht

AMERONGEN Voor de dagelijkse boodschappen is een supermarkt in je eigen dorp natuurlijk ontzettend handig. Net zo onhandig is het dus als de deuren van die lokale supermarkt twee en een halve week op slot gaan, omdat er gaat worden verbouwd. Dat gaat gebeuren bij de Jumbo in Amerongen. Zaterdag 15 februari om 13.00 uur gaat de winkel tijdelijk dicht.

Wilco Willemse

Klanten kregen afgelopen week een flyer mee met deze mededeling. Mede-eigenaar Rob Sluis van Jumbo Amerongen vindt het spannend, maar is er gerust op dat zijn klanten na de verbouwing weer terugkeren. Hij belooft ze nu alvast een grandioze winkel, als op woensdag 4 maart om 09.00 uur de deuren weer open gaan.

De broers Rob en Frank Sluis komen uit een kruideniersfamilie. Vader was al kruidenier in Amersfoort. Broer Frank begon vijftien jaar geleden aan de Koenestraat in Amerongen, destijds nog Super de Boer. Toen negen jaar geleden de winkel werd omgebouwd naar Jumbo, zegde broer Rob zijn baan in Bennekom op en sindsdien zijn ze samen verantwoordelijk voor de enige supermarkt in Amerongen. Na twee jaar volgde al een kleine verbouwing, maar nu is van klein geen sprake meer. De winkel gaat helemaal op z'n kop.

MONSTERKLUS ,,Alles gaat leeg, elke leiding, elke elektriciteitsdraad wordt vervangen. Het is een monsterklus, maar het resultaat mag er straks echt zijn", aldus Rob. ,,Een speciaal team van zeventig mensen doet er tien dagen over om alles af te breken en op te bouwen. Zo worden gemiddeld drie Jumbo's per week in Nederland verbouwd. De winkel wordt opnieuw ingericht volgens de laatste richtlijnen en trends bij Jumbo. Uiteraard helemaal toegespitst op wat wij denken dat onze klanten straks willen. Dat zorgt voor een compleet nieuwe 'look and feel', helemaal van deze tijd en tegelijkertijd heel vertrouwd Jumbo. Inwoners van Amerongen krijgen tijdens de verbouwing een mooie folder in de brievenbus, waar onder andere alvast de nieuwe plattegrond van de winkel te zien is."

ENORME INVESTERING De broers Sluis zijn franchisenemers, wat betekent dat ze de merknaam Jumbo mogen dragen, met alle voordelen die daar bij horen, maar verder zelf verantwoordelijk zijn voor de exploitatie. Rob: ,,En dat betekent dus ook dat we een enorme investering doen, niet alleen in de kosten voor de verbouwing, maar ook door ruim twee weken omzet die we mislopen. We hebben er echter alle vertrouwen in dat het de investering dubbel en dwars waard is. We geloven in de formule van Jumbo. Dat merk ontwikkelt enorm. Kijk naar de overname van La Place en heel recentelijk de samenwerking met de Hema. Nu al is is in de Jumbo foodhallen een beperkt assortiment artikelen van de Hema verkrijgbaar, dat vloeit later ook door naar de kleinere winkels. Dat maakt dat we het aandurven om deze stap nu te nemen, op deze plaats, in deze winkel."

Er staat behoorlijk wat te veranderen. Rob: ,,De winkeloppervlakte zal met ongeveer 75 vierkante meter toenemen naar een totaal van 1.025. Wat klanten vooral zullen merken is dat de versafdelingen behoorlijk uitgebreid worden. Dat betekent meer soorten groente, fruit, aardappelen en meer soorten brood van La Place. Ook vers gebakken pizza's, met speciaal voor de Jumbo ontwikkelde pizzabodems en een groter assortiment in de winkel gegrild vlees. En we kunnen straks bijvoorbeeld ook alle niet voorgesneden groente gekoeld presenteren aan onze klanten. Maar niet alleen op de versafdelingen zijn veranderingen te zien. Ook het assortiment wijn en bier wordt uitgebreid."