• Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Hekken om gevaarlijke taferelen weekmarkt Driebergen te voorkomen

DRIEBERGEN ,,De gemeentelijke warenmarkten worden wekelijks drukbezocht. Helaas zorgt deze toenemende drukte voor gevaarlijke taferelen. Dit is vooral bij de weekmarkt in Driebergen-Rijsenburg het geval", laat de gemeente Utrechtse Heuvelrug weten. Het drukke (brom-)fietsverkeer zorgt voor overlast en onveilige situaties voor bezoekers van de warenmarkt. Daarnaast kunnen brandweerauto's en ambulances, door de huidige locaties van de marktkramen en auto's/busjes, niet of minder makkelijk hun bestemming bereiken.

HANDHAVINGSACTIES Om (brom-)fietsers en scooters zoveel mogelijk te weren, wordt het marktterrein in Driebergen-Rijsenburg voortaan afgezet met hekken. De gemeente gaat ook handhavingsacties uitvoeren om de (brom-)fietsoverlast verder terug te dringen.

Daarnaast start de gemeente, in samenspraak met de marktkooplieden, met de opmaak van een nieuwe marktverordening. Ook een nieuwe herindeling van de markt komt aan de orde.
Door herpositionering van marktkramen, en door een betere parkeergelegenheid ter plaatse,  gaan we ervoor zorgen dat de doorgang voor de hulpdiensten toegankelijk blijft.