• 112Heuvelrug.nl

Wilde achtervolging eindigt bij Driebergen

DRIEBERGEN Een man en een vrouw zijn in de nacht van woensdag op donderdag na een lange politie-achtervolging gestrand bij afslag Driebergen op snelweg A12. Dat meldt de marechaussee op Facebook.

De bestuurder wilde zich op de A16 bij Hazeldonk onttrekken aan een controle Mobiel toezicht Veiligheid en sloeg op de vlucht. Het voertuig crashte bij de afslag Driebergen. De bestuurder wordt verdacht van poging doodslag, het veroorzaken van gevaar op de weg en rijden onder invloed.

Een motorrijder van de Marechaussee wilde omstreeks 01.00 uur een voertuig controleren. De bestuurder was hier niet van gediend en gaf flink gas. De motorrijder kon ternauwernood uitwijken en zette de achtervolging in. Met ondersteuning van de politie uit diverse regio's en de Landelijke Eenheid is de achtervolging via de A20 naar de A12 gegaan.

GEVAARLIJK De bestuurder wist van geen wijken en haalde op zijn vlucht gevaarlijke manoeuvres uit. Hij negeerde wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden. Op enig moment raakte hij een pylon die rakelings langs wegwerkers scheerde. Een wegwerker raakte hierbij lichtgewond.

Bij afslag Driebergen crashte het voertuig en konden de inzittenden omstreeks 01.45 uur door de politie worden aangehouden. De bestuurder, een man naar wiens identiteit nog onderzoek wordt gedaan en een 19-jarige vrouw uit België zijn daarna voor behandeling afgevoerd naar het ziekenhuis. De afrit is enige tijd afgesloten geweest door onderzoek van de verkeersongevallen analyse (VOA) van de Marechaussee. De verdachten zijn inmiddels uit het ziekenhuis en zitten vast. Het onderzoek door de Marechaussee is nog in volle gang.