• Monique José Timmermans

'Welkom in Maarn-pakket' voor nieuwe inwoners

MAARN Een warm welkom in Maarn, met het Welkom in Maarn pakket moet dat zeker lukken. Maandagavond is de doos vol informatie en attenties gepresenteerd in aanwezigheid van drie nieuwe inwoners. Drie dames van buiten het dorp hebben de sleutel van hun nieuwe woningen ontvangen en toonden zich enthousiast over het initiatief en de inhoud.

Monique José Timmermans

,,Er is veel te doen in Maarn, maar het kan voor nieuwkomers best lang duren voordat je alles weet te vinden. Met het Welkom in Maarn pakket laten we in één keer zien wat er waar is. Het maakt feitelijk tastbaar wat er op de website van Maarn Actief al zichtbaar is", aldus de initiatiefnemers Hermannus Stegeman, Joke van Donkelaar en Hester Wiersma (van links naar rechts op de foto). Joke van Donkelaar woont nog niet zo lang in Maarn en had het pakket zeker leuk gevonden om te ontvangen. ,,Zelf heb ik veel gehad aan de website www.maarnactief.nl."

STEEDS MEER In de voorbereidingstijd is het pakket gegroeid. ,,Eerst moesten we best wat uitleggen, toen ging het steeds meer leven onder andere via Maarnse facebookgroepen en kwamen organisaties naar ons toe met de vraag of ze ook iets konden bijdragen." Dus werd de envelop met informatie over een aantal non-profit organisaties opgewaardeerd naar een doosje met aantrekkelijke inhoud. Zoals de Willem van de Oranjevereniging, de Modderkoning, het boekje van Maarn Wijzer, informatie van de scholen, maar ook bijvoorbeeld van een architect, de Kleurenwaaier en de tandarts. Allemaal praktisch voor de verhuizende gezinnen.

SLEUTELOVERDRACHT De nieuwe inwoners van het dorp ontvangen het pakket bij de sleuteloverdracht van de makelaar of de woningbouwvereniging. ,,De makelaars uit Maarn zijn op de hoogte, maar soms worden huizen verkocht zonder makelaar of door een makelaar verder weg. Dus wie nieuwe buren heeft, check of zij het pakket hebben ontvangen. Zo niet, bij Breur Makelaardij is het af te halen. Daar wordt keurig bijgehouden voor welke van bewoner wisselende de adressen de pakketten zijn verstrekt."

MAARN ACTIEF Het is al met al een mooie aanvulling op de website van Maarn Actief. Deze bestaat nu bijna vijf jaar - sinds 3 maart 2011 - en werd gestart in de tijd dat een mineur stemming overheerste. Een gat in het centrum, sluitende winkels en geen zicht op een oplossing. ,,Ook toen waren er ondanks de centrumperikelen veel positieve dingen. Om die beter voor het voetlicht te brengen, is destijds de website en later de facebookpagina gestart en die zijn veel gevonden. Maarn is erg actief in informatie-uitwisseling op Facebook", meent het drietal dat nu de stuwende kracht achter het Welkom in Maarn pakket is.

,,Er staan nu dertig pakketten klaar en bij een volgende lichting kunnen we de inhoud weer aanpassen. Er is ruimte voor meer informatie. We missen bijvoorbeeld de sportverenigingen nog."