• Lex van Lieshout ANP

Weinig animo voor te koop staand Doornse Gat

DOORN Van een klimbos en theehuis bij recreatieterrein het Doornse Gat lijkt voorlopig niet veel terecht te komen. Vier jaar geleden schreef de gemeente met veel tamtam een prijsvraag uit, die een duurzaam toekomstplan voor de dagcamping aan de Leersumsestraatweg moest opleveren.

Michiel Schaaij

Van de zeventien inzendingen gooide het plan voor een klimbos, belevingspark, theehuis en theaterkuil de hoogste ogen. Maar voorlopig zit er nog geen schot in de zaak. Volgens wethouder Jan Willem van Dongen (D66) ligt de bal nog steeds bij het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied. Die is eigenaar van het Doornse Gat, maar heeft nog geen aanvraag gedaan voor de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. Begin dit jaar liet Van Dongen al weten, dat de gemeente er niets voor voelt om de kosten van die procedure voor haar rekening te nemen.

Van Dongen, die zelf voorzitter is van het recreatieschap, zegt nu dat die organisatie wel een potje beschikbaar heeft voor de toekomst van het Doornse Gat. Binnen twee jaar moet er duidelijkheid zijn, want eind 2017 wordt het recreatieschap opgeheven. Als wethouder van Utrechtse Heuvelrug acht Van Dongen het niet uitgesloten, dat de gemeente het Doornse recreatieterrein zelf koopt om het vervolgens weer van de hand te doen. Daarna zou de Amerongse ondernemer Stella Heinen als huurder en exploitant van het klimbos- en theehuis aan de slag kunnen.

 

RISKANT Maar Van Dongen erkent dat de aankoop van het Doornse Gat door Utrechtse Heuvelrug een riskante operatie zou kunnen zijn. ,,We zijn over de verkoop van het Doornse Gat in onderhandeling met partijen zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Utrechts Landschap", aldus Van Dongen.

Meer in de krant van donderdag 27 augustus.