• Marc Satijn

Waterveld DHC vertoont mankementen

DOORN Het splinternieuwe waterveld van de Doornse Hockey Club heeft binnen een half jaar al mankementen. Een lek in de waterleiding is de oorzaak dat er dit weekend niet op de mat kon worden gespeeld en het is nog onduidelijk wanneer er herstelwerkzaamheden plaatsvinden. Een flinke schadepost voor de gemeente, die verantwoordelijk is voor het veld.

Jeroen van der Veer

,,Gelukkig is het veldseizoen net afgelopen", probeert bestuurslid Karin Oyevaar het geluk bij een ongeluk te zoeken. ,,Afgelopen zaterdag konden wedstrijden niet gespeeld worden. Deze worden op een ander moment ingehaald. Voor de rest merken de leden er eigenlijk vrij weinig van."

Een hard gelag voor de vereniging, die maar wat trots was op het snel bespeelbare veld. Na een algemene ledenvergadering werd door 56 procent van de aanwezigen voor een waterveld gekozen en werd afgezien van het semiwaterveld. Het betekende wel dat de contributie de komende vijf jaar met 7,50 euro werd verhoogd en dat er een extra financiering op de rekening bijgeschreven moest worden. Hiermee ging het akkoord en daarom werd vanaf dit seizoen gespeeld op een van de meest luxe hockeyvelden.

Toch is niet de hockeyclub, maar de gemeente eigendom van het waterveld. Zij zijn dan ook de verantwoordelijke en moeten opdraaien voor de kosten. ,,Momenteel kunnen wij niets", aldus sportwethouder Henk Veldhuizen. ,,De grond is bevroren en daarom moeten wij wachten."

SCHADE Op de vraag hoe het mogelijk is dat een splinternieuw veld na een half jaar al kapot gaat, is Veldhuizen helder.

,,Er lag al een waterleiding en daarvan is gebruik gemaakt bij het aanleggen van het nieuwe veld. Deze is nu geknapt. Normaal gebeurt zo iets bij de koppeling, maar het is nu echt onder het veld gebeurd."

Wie het hoofdveld van de vereniging bekijkt, kan ook zien dat er iets niet goed is. Een bobbel is de stille getuige van de lekkage onder de grond. ,,We zullen het veld moeten open maken om de schade echt te bekijken", aldus Veldhuizen. ,,Doordat de leiding er al lag, is de gemeente verantwoordelijk en kunnen we het niet verhalen. Hoeveel dit gaat kosten is nog niet bekend, want we weten de exacte schade niet."

VERBODEN Tot die tijd is het verboden pp het veld te hockeyen. Toch kijken de betrokkenen al direct vooruit. In maart wordt namelijk de competitie hervat en Oyevaar hoopt dat dan het probleem verholpen is. ,,Nu wordt er in de zaal gespeeld, al trainen enkele teams nog wel buiten. Zij die dit willen, kunnen gebruik maken van veld twee en drie. We hebben dus nu nog geen logistiek probleem, al moet het wel voor maart verholpen zijn."

,,Dat gaat lukken", zegt Veldhuizen zelfverzekerd. ,,Of er moeten nu opeens zeven Elfstedentochten komen omdat het blijft vriezen. Maar goed, dan zal de start van de competitie ook uitgesteld worden. Ik verwacht hierbij dan ook geen problemen, alleen kunnen wij niets doen zolang het vriest."