• ANP Foto

Warmterecord Jan Thate blijft voorlopig staan

DRIEBERGEN Het warmterecord, welke gemeten is door Jan Thate in 1944, blijft voorlopig staan. Thate noteerde het record als KNMI-waarnemer in het huisje achter in zijn tuin in Warnsveld, namelijk 38,6 graden Celcius. De familie Thate, woonachtig in Driebergen kan volgend jaar een feestje vieren, omdat het absolute record dan 75 jaar bestaat.

Arcen (Limburg) en Westdorpe (Zeeland) kwamen erg dicht in de buurt van het record, maar de temperatuur bleef daar steken op 38,1 graden, zo schrijft Weeronline. Om 17.40 uur leek het nog even spannend te worden toen in het zuiden de wind ging liggen en in Arcen de temperatuur ineens omhoog schoot. Toch stagneerde de temperatuur en kan er dus een feestje gevierd worden bij de familie Thate. 

KOMENDE DAGEN Ook de komende dagen is de kans klein dat het record verbroken wordt. Zaterdag zal in de meeste plaatsen de temperatuur dalen en blijft waarschijnlijk steken tot maximaal 28 graden. Ook de dagen daarna komt de temperatuur waarschijnlijk niet boven de 30 graden uit.