• Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Vrijwilligersprijzen voor Chris van der Weide en vrijwilligers azc Leersum

HEUVELRUG Wethouder Hans Nijhof heeft dinsdag in Cultuurhuis Pléiade in Doorn de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt. De vrijwilligersavond wordt georganiseerd om de vrijwilligers in de gemeente te bedanken voor hun inzet. Na een optreden van Zeevrouwenkoor Waterzooi werden de prijzen uitgereikt.

PLUIM Chris van der Weide kreeg de Pluim op de Hoed. Hij kreeg de prijs omdat hij al vele jaren heel veel vrijwilligerswerk doet bij verschillende organisaties. ,,Hij zet zich zeer breed in en is veelzijdig. Hij maakt het anderen mogelijk om mee te doen aan de samenleving. Een echt mensenmens'', aldus de jury.

Van der Weide is actief als vrijwilliger bij De Zonnebloem vakanties landelijk; secretaris De Zonnebloem afdeling Leersum; secretaris De Zonnebloem Regio Utrechtse Heuvelrug; Hoofd Vakanties De Zonnebloem Regio Utrechtse Heuvelrug; Oproep Vrijwilliger MRC Doorn, De Basis (koersballen en begeleider winkelen); Doorn Roosje Doorn en Noord Holland; Prins Heerlijk Drieberge; Zeilvakanties Gehandicapten; zeer betrokken bij veteranen woonachtig bij BNMO. Hij heeft een beeld gewonnen van Klaas van der Leem uit Leersum.

In deze categorie waren ook Laura Prins en Betty Engelhard genomineerd.

COMPLIMENT De Utrechtse Heuvelrug Compliment is gewonnen door vrijwilligersgroep azc Leersum. De jury: ,,Alle vrijwilligers leveren op hun eigen enthousiaste manier een zeer waardevolle bijdrage aan de diverse activiteiten op het azc in Leersum. Sommigen al meer dan 15 jaar. Ze zetten zich groepsgewijs in, maar ook individueel. Van Nederlandse les tot knutselactiviteiten, van herstel en reparatie van fietsen of kleding tot activiteiten met vrouwen. Het zijn fantastische en onmisbare mensen op het azc. Hun inzet is zeer maatschappelijk relevant en belangrijk voor de integratie en zij geven een goed signaal af.'' De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag.

In deze categorie waren verder Oude Begraafplaats Driebergen-Rijsenburg en de vrijwilligers PlusBus Utrechtse Heuvelrug genomineerd.