• Marc Satijn

Voorzitter vertrekt vanwege mopperende ondernemers

DOORN Voorzitter Chris Kraan van ondernemersclub VOCD is opgestapt. Hij heeft het naar eigen zeggen helemaal gehad met de negativiteit in ondernemerskringen. Het aftreden van Kraan is deze week bekendgemaakt in een brief aan de winkeliers in het dorpscentrum. De overgebleven bestuursleden zeggen het besluit te betreuren en moeten nu op zoek naar een nieuw kopstuk voor de VOCD.

Michiel Schaaij

KRITIEK Kraan zelf is met onmiddellijke ingang afgetreden en niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Uit een gezamenlijke verklaring met de overgebleven bestuursleden blijkt, dat hij door „het algemeen negativisme onder VOCD-leden" zijn plezier in het vrijwillige

voorzitterschap is kwijtgeraakt. Doornse ondernemers zouden vooral kritiek uiten en niet willen meedenken over alternatieven, vindt Kraan.

ZWERFVUIL De voormalige Doornse VVD-wethouder voerde namens de VOCD regelmatig overleg met de gemeente, onder andere over de aanpak van zwerfvuil in het winkelgebied. Ook over gemeentelijke bestemmingsplannen, het standplaatsenbeleid en zaken rondom de weekmarkt onderhield Kraan de contacten. Vorig jaar zette hij zich bovendien in om het probleem van langparkeerders in het dorp op te lossen.

LANGPARKEREN Kraan pleitte er toen voor om op de zogenoemde Keizerswei, op de hoek van de Langbroekerweg en De Beaufortweg, een permanente parkeerplaats in te richten. Dat idee werd door burgemeester Frits Naafs van de hand gewezen. Maar onder druk van de gemeenteraad beloofde verkeerswethouder Henk Veldhuizen (CDA) toch te bekijken, of er op de Keizerswei een beperkt aantal verharde parkeervakken voor langparkeerders kan komen.

GEEN DRAAGVLAK Via Heuvelrugambtenaren en andere functionarissen kreeg Kraan vooral verhalen over mopperende ondernemers te horen. In de verklaring laat Kraan weten dat hij geen draagvlak meer ziet om zijn voorzitterschap voort te zetten. Bestuursleden Henriëtte van der Mispel van juwelier De Goudsnip, Jo Hop van viswinkel De Zilte Zee en Ruard Brouwer van restaurant De Notabelen zeggen nu op zoek te zijn naar een opvolger met „een positieve instelling".