• Ook vorig jaar was de vriendinnendag een groot succes.

    JW Prins / FC Driebergen

Voetballen centraal op vriendinnendag Driebergen

DRIEBERGEN Meiden die voetballen of kennis willen maken met de voetbalsport, kunnen zondag 3 juni terecht bij FC Driebergen. De voetbalvereniging organiseert dan de jaarlijkse vriendinnendag op het eigen sportpark De Woerd.

Danny van der Linden

Het is alweer de vijfde keer dat FC Driebergen de vriendinnendag organiseert. De hele dag staat in het teken van voetbal en gezelligheid. Ook meisjes die al lid zijn van FC Driebergen zijn welkom. Zij mogen hun vriendinnen meenemen. Meiden die nog geen lid zijn kunnen op deze dag kennis maken met de sport en voetbalclub FC Driebergen. De minimum leeftijd voor deelnemers is zeven jaar.

GROEI Net als in heel Nederland, is ook bij FC Driebergen meisjesvoetbal de laatste jaren flink aan het groeien. Waar vroeger voetbal vooral een sport voor jongens was, zijn er inmiddels ruim honderdvijftigduizend meisjes en vrouwen die voetballen. Volgens de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond is er vooral bij de pupillen en jongste junioren een grote aanwas. Meer dan tweeduizend verenigingen hebben één of meer meiden- of vrouwenteams die in competitieverband spelen. De KNVB streeft er naar in 2020 meer dan honderdtachtig vrouwelijke voetbalsters te registreren.

Bij FC Driebergen zijn op dit moment zeven elftallen met voetballende vrouwen en meisjes actief. Wendy Dame (30) speelde van haar vijftiende tot haar achtentwintigste bij de club. ,,Door blessures besloot ik te stoppen, maar ik ben nog steeds betrokken bij de vereniging", vertelt zij. ,,Ik wil benadrukken dat ook volwassen meiden mee kunnen doen. We willen graag onze twee vrouwenteams aanvullen met nieuwe speelsters."

PRIJS Tijdens de vriendinnendag gaan deelnemers onder begeleiding van ervaren trainers en speelsters van FC Driebergen aan de slag met voetbal. Allereerst is er de warming-up, waarna het echte voetbalwerk begint. In estafettevorm kunnen deelnemers laten zien wat ze kunnen. Er zijn diverse oefeningen, zoals twee tegen twee en penalty schieten waarna wordt afgesloten met een onderling toernooi. Voor de beste speelsters is een prijs beschikbaar die tijdens de feestelijke prijsuitreiking wordt uitgereikt. De middag begint om half één en duurt tot ongeveer zes uur. Tussen het sporten door wordt gepauzeerd met een drankje en na afloop kunnen deelneemsters ook samen met de vrijwilligers een hapje eten.

Bij FC Driebergen is de gezelligheid een belangrijk element. Dat zal ook terugkomen tijdens de vriendinnendag ,,Veel meiden, maar ook jongens, vinden het leuk om voetballen te combineren met gezelligheid", vertelt Wendy Dame namens de organisatie. ,,Die gezelligheid willen we ook op de vriendinnendag een plekje geven. De kantine is open voor een hapje en een drankje. Ook dit jaar sluiten wij de dag weer gezamenlijk gezellig af door met alle meiden en vrijwilligers samen te eten."

Meiden die mee willen doen aan de vriendinnendag kunnen zich inschrijven via de website van FC Driebergen: https://www.fcdriebergen.nl/fc-driebergen-vriendinnendag-2018/ Mensen die nog vragen hebben kunnen contact opnemen met de organisatie van de vriendinnendag via vriendinnendagfcd@hotmail.com. ,,We hopen dat meiden die enthousiast ook vriendinnen meenemen, bijvoorbeeld van school of uit de buurt. En als je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten die we gaan ondernemen en andere leuke voetbal weetjes word dan lid van onze Facebook pagina 'Vriendinnen van FC Driebergen' voor alle meiden van Driebergen", aldus Dame.