• Reinier van Kuyk

Voedselbank wellicht naar sporthal

HEUVELRUG Het opslag- en distributiecentrum van de Heuvelrugse voedselbank verhuist misschien naar sporthal Steinheim in Doorn. De huidige vestiging aan de Leersumse Pomplaan wordt volgend jaar afgebroken om plaats te maken voor woningbouw. Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) denkt in sporthal Steinheim een prima alternatief gevonden te hebben.

Michiel Schaaij

In de huidige opslag- en distributieruimte van de voedselbank stellen tientallen vrijwillige medewerkers wekelijks pakketten met levensmiddelen samen. Die worden vervolgens door de cliënten afgehaald bij een uitgiftepunt in Doorn. De gemeente stelt de ruimte aan de Pomplaan nu gratis beschikbaar.

PARKEREN Boonzaaijer ziet een verhuizing van het distributiecentrum naar de sporthal helemaal zitten. De locatie is goed bereikbaar en er kan gemakkelijk geparkeerd worden. De betreffende ruimte binnen de hal is op dit moment tijdelijk in gebruik voor judolessen. Of de gemeente de ruimte opnieuw gratis aanbiedt, is nog niet duidelijk. ,,Daar moet ik nog even over nadenken", aldus Boonzaaijer.