• Sport- en Bowlingcentrum Steinheim.

    Corina Blommendaal

Voedselbank niet naar sporthal

DOORN De Heuvelrugse voedselbank gaat definitief niet naar sporthal Steinheim aan de Wijngaardsesteeg. Dat heeft de gemeente bevestigd. Het opslag- en distributiecentrum van de organisatie zit nu nog aan de Pomplaan in Leersum. De voormalige gemeentewerf staat echter op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.

Michiel Schaaij

Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) zag een verhuizing van de voedselbank naar de judoruimte in sporthal Steinheim helemaal zitten. ,,Maar het aantal vierkante meters was te beperkt, dus ze zijn verder aan het kijken", aldus Boonzaaijer. Er zouden alternatieve locaties zijn aan de Velperengh in Doorn en Nijenheim in Driebergen.

NIET OP STRAAT Volgens Boonzaaijer hoeft de verplaatsing van het opslag- en distributiecentrum niet op heel korte termijn plaats te vinden. ,,Ze staan voorlopig niet op straat en goedkoper dan nu zitten ze nergens", aldus de wethouder. De voedselbank hoeft op dit moment geen huur aan de gemeente af te dragen. Voor een nieuwe locatie zal de organisatie naar verwachting een activiteitensubsidie bij de gemeente aanvragen.