• Wethouder Jan Willem van Dongen

    Sebastiaan Bode

Vliegende start voor digitale denktank

HEUVELRUG Er moeten aanpassingen komen aan de gemeentelijke website en Utrechtse Heuvelrug zou meer aandacht moeten hebben voor inwoners met weinig computervaardigheden, de zogenoemde digibeten. Dat zegt een groep inwoners, die zich samen met de gemeente heeft verenigd in een digitale denktank.

Michiel Schaaij

Volgens burgemeester Frits Naafs en ict-wethouder Jan Willem van Dongen is de eerste bijeenkomst van de denktank woensdagochtend productief geweest. Na een oproep van Naafs hebben zich inmiddels 23 inwoners aangemeld voor de nieuwe adviesgroep. Daaronder zijn vooral inwoners uit Driebergen, maar ook enkele Doornaars en Maarnaars.

TECHNIEK Het belangrijkste advies uit de eerste bijeenkomst van de digitale denktank was, dat het gemeentelijke ict-beleid pas succesvol kan zijn als niet de techniek maar de mensen daarin centraal staan. Wethouder Van Dongen benadrukt dat de digitale denktank geen vrijblijvend praatgroepje is. ,,Ik heb een lijst met goede ideeën meegekregen en daar ga ik mee aan de slag."

VAART De wethouder zegt verder dat hij de vaart erin wil houden en in maart de eerste zichtbare resultaten wil boeken. Komende dinsdag is alweer een nieuwe bijeenkomst gepland. Het idee om een digitale denktank in te stellen is afkomstig van Driebergenaar Frank de Goede. Volgens burgemeester Naafs zijn nieuwe leden nog steeds welkom. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden op het e-mail adres burgemeester@heuvelrug.nl.