• Dorpsjournalist.nl

Vertraging bij besluit over verhuur gemeentekantoor

HEUVELRUG De besluitvorming over de verhuur van het gemeentekantoor in Doorn is uitgesteld. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) is er meer tijd nodig om de financiële consequenties op een rijtje te zetten. Een business case moet duidelijk maken, in hoeveel tijd de noodzakelijke investeringen kunnen worden terugverdiend. Boonzaaijer zegt ervan uit te gaan, dat hij het financiële plaatje in september rond heeft. 

Michiel Schaaij

Om paviljoen De Hoeve aan een externe gebruiker te kunnen verhuren, moeten elders bouwtechnische aanpassingen worden verricht. Zo moet de nu nog ongebruikte zolderverdieping van het meest zuidelijke paviljoen worden verbouwd. Daar kan dan een deel van de ambtenaren worden gehuisvest, die door de verhuur hun werkplek verliezen.

LUCRATIEF Daarnaast moeten er werkplekken in het naastgelegen cultuurhuis worden gecreëerd, wellicht in de huidige gemeentewinkel en de Cantina. Ook daarvoor is een investering nodig. Maar volgens wethouder Boonzaaijer kan de verhuur ook met een terugverdientijd van vijf tot tien jaar nog lucratief zijn. ,,Daarna heb je er dan nog 30 jaar lang de revenuen van."

PARKEERGARAGE Met de komst van de nieuwe gebruiker, waarschijnlijk in april volgend jaar, behoudt het gebouw zijn kantoorfunctie. Het is de bedoeling dat de huurder de beschikking krijgt over een aantal parkeerplekken in de garage onder het gemeentekantoor. Omdat het totaal aantal werknemers zal toenemen, moet worden nagedacht over de totale parkeerbehoefte rondom het gemeentekantoor.

OLDTIMERS De business case die de gemeenteraad in september krijgt voorgeschoteld, zal daarom ook in een aantal nieuwe parkeerplaatsen voorzien. Boonzaaijer kijkt daarvoor nadrukkelijk naar het terrein rondom de drie paviljoens. Daarnaast overweegt de wethouder om het gebruik van de ondergrondse garage aan regels te onderwerpen. ,,Nu stallen inwoners er hun oldtimers en die staan er langer dan acht uur per dag."

HANDHAVEN Een parkeeroplossing mag volgens Boonzaaijer niet te duur uitpakken en bovendien goed te handhaven zijn. Vanwege de hoge kosten, ligt het volgens de wethouder niet voor de hand om betaald parkeren in de ondergrondse garage in te voeren. ,,Daar zijn we geen voorstander van", zegt Boonzaaijer. ,,De kosten daarvan wegen niet tegen de baten op."