• Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser

Vernieuwing station Driebergen-Zeist in volle gang

DRIEBERGEN Er wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van station Driebergen-Zeist. De nieuwe loopbrug is ingehesen en heiwerkzaamheden aan het nieuwe spoor zijn samen met de sloop van het stationgebouw in volle gang.

ProRail zet samen met BAM een grote stap: het oude station wordt gesloopt en er komen tijdelijke voorzieningen voor in de plaats. Dit weekend wordt er dag en nacht gewerkt in het

stationsgebied Driebergen-Zeist. Zo is in de nacht van vrijdag op zaterdag de nieuwe traverse (loopbrug) over de sporen gehesen. De traverse vervangt de voetgangerstunnel. Het tijdelijk stationsgebouw met wachtruimte, toilet en kiosk worden afgebouwd, de voetgangerstunnel wordt afgesloten en het oude stationsgebouw wordt op zaterdag gesloopt.

Vanaf 2 oktober 05.00 uur zijn de liften en de loopbrug in gebruik, net als het tijdelijk stationsgebouw aan de Driebergen-zijde van het spoor. Om veilig de werkzaamheden uit te kunnen voeren, kunnen de treinen niet rijden en worden fietsers, voetgangers en auto's omgeleid.

GEEN TREINEN Van 30 september 1.20 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur rijden geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist. NS zet bussen in. Reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.