• Marc Satijn

Vermiste vrouw gevonden in Doorns bos (update)

DOORN Een al sinds twee dagen vermiste vrouw is vanmorgen in kritieke toestand aangetroffen in het IJskelderbos aan de Dorpsstraat in Doorn. De politie heeft een onderzoek gestart naar eventuele aanwijzingen van een suïcidepoging en het gebied is enige tijd met linten afgezet. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Marc Satijn

Rond 7.15 uur werd de vrouw door een wandelaar aangetroffen. ,,Toen ik - eerder dan normaal - mijn hond ging uitlaten, zag ik iets tussen de bladeren liggen", vertelt een Doornse wandelaar die erg aangedaan is door de vondst. ,,Later zag ik pas dat het een vrouw was die wild met een stok zwaaide naar mijn hond. Toen ik vroeg of het goed ging, kreeg ik geen antwoord. Omdat ik mijn mobiel niet bij mij had, ben ik direct naar huis gegaan en heb de politie gebeld. Later hoorde ik van een agent dat de vrouw geen kwartier langer had moeten liggen en nu nog steeds in kritieke toestand ligt. Even later zag ik dat de vrouw door een aantal mensen, waaronder politieagenten, overeind was geholpen en werd afgevoerd."

ZELFMOORD Politiewoordvoerster Leonie Bosselaar vertelt dat de vrouw inderdaad twee dagen werd vermist. ,,Al sinds de vermissing waren wij op de hoogte van de zelfmoordneigingen. Er is dan ook zowel in het bos als in het ziekenhuis onderzoek gedaan naar sporen die kunnen duiden op een zelfmoordactie", aldus Bosselaar.

Wat de herkomst van de vrouw is en of er voor dit specifieke geval een burgernetmelding is uitgegaan, kan de woordvoerster niets over zeggen. Ook of de op dinsdag uitgegane burgernetmelding uit Driebergen verband houdt met de zaak is niet duidelijk.

TOESTAND Ook over de eventuele huidige kritieke toestand van de vrouw kan en wil Bosselaar niets kwijt. Wel kon de vrouw volgens de woordvoerster door haar toestand direct na haar vondst niet aangeven wat er gebeurd was. Zolang het onderzoek loopt kan de politie geen verdere mededelingen doen.