Vermei neemt na 30 jaar afscheid van IVA Driebergen

DRIEBERGEN Na zich ruim 30 jaar te hebben ingezet voor de IVA in Driebergen, neemt Erick Vermei afscheid als algemeen directeur. 

Op de IVA in Driebergen werd woensdag 27 juni een receptie gehouden voor alle externe contacten uit het netwerk van Erick Vermei. Tijdens de receptie richtten Erben Wennemars, Olaf de Bruijn, vanuit de branche, en Keith Pretty, namens Northwoord University-USA, het woord tot hem. ,,Het waren lovende woorden", aldus de IVA.

CARRIÈRE Erick Vermei begon zijn carrière op de IVA als docent sport en bedrijfsrekenen in 1987. Hij werd in 1995 adjunct directeur om vervolgens in 2001 het bestaande A- en Masterclass-programma om te bouwen naar een rijkserkende hbo-opleiding. In 2006 werd hij directeur onderwijs en in 2009 algemeen directeur. Onder zijn leiding werd, samen met Ferry Barendregt, in 2011 de nautische hbo-opleiding geïntroduceerd.

Ook startte in dat jaar de samenwerking met Bradford University. In 2013 werd ook het mbo-niveau van IVA Driebergen rijkserkend, werd gebouw Sterrebosch van internaat omgebouwd tot multifunctioneel gebouw voor studenten en medewerkers en startte de nautische mbo-opleiding. In 2015 werd het Honours Programme geïntroduceerd voor hbo-studenten.

OPVOLGER Joop Iriks (IVA'84) neemt op 10 augustus het stokje over van Erick Vermei. Hij is verantwoordelijk geweest voor het trainings- en opleidingscentrum van Peugeot in Nederland. Aansluitend was hij directeur eigenaar van twee Peugeot dealerbedrijven. Daarnaast heeft hij een handelsmaatschappij exclusief voor Peugeot 504 - coupe/cabriolet -. Na zijn sabbatical doceerde Joop de vakken Consumentenverkoop en Bedrijfsmanagement op de IVA.