Verkiezing 'Zoutschrijver van het jaar' van start

HEUVELRUG Voor de vierde keer gaat de verkiezing 'Zoutschrijver van het jaar' van start. Schrijvers die wonen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude, Wijk bij Duurstede kunnen tot en met 5 februari hun boek (verschenen in 2015) aanmelden via www.zoutschrijver.nl

Sinds 2012 wordt de verkiezing Z-O-U-T schrijver gehouden op initiatief van D66 Utrechtse Heuvelrug en de Bibliotheek Z-O-U-T. Ondertussen is het een terugkerende happening waar jaarlijks rond de 20 titels voor aangemeld worden. Het schrijversnetwerk is ondertussen uitgegroeid tot zo'n 100 schrijvers. Hun werk varieert van (streek)geschiedenis, thrillers, jeugdboeken, informatieve en wetenschappelijke boeken, maar ook poëzie en prentenboeken.

Vorig jaar won Thérèse Evers (foto), die woont in Rhenen, met haar boek De som der delen, de titel Z-O-U-T schrijver van het jaar. In De som der delen beschrijft Evers een semi-autobiografisch verhaal over de verwikkelingen waar een zedenrechercheur in terecht komt als privé en werk elkaar steeds meer raken.

De jury, onder voorzitterschap van Simone Gijben (manager cultuur en educatie van de Bibliotheek Z-O-U-T) zal woensdag 10 februari de shortlist met vijf genomineerden bekendmaken. De uiteindelijke winnaar wordt zaterdag 12 maart, tijdens de Dag van de Literatuur, in Rhenen bekend gemaakt.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.zoutschrijver.nl