• Pixabay

Week geen treinen door werkzaamheden Driebergen-Zeist

DRIEBERGEN Door werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist is er van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart geen treinverkeer van en naar station Driebergen-Zeist. Reizigers kunnen in deze periode gebruik maken van de bussen die NS inzet. Dit zijn zowel snelbussen naar Utrecht Centraal en Arnhem, als bussen die alle tussengelegen stations aandoen. Bussen vertrekken vanaf het busstation aan de 'Zeist-kant' van het station.

De treinvrije periode is nodig om de 4-sporigheid in gebruik nemen (nu worden alleen de twee zuidelijke sporen gebruikt). Ook wordt de definitieve transfersituatie van Station Driebergen-Zeist afgebouwd in deze periode. Tot slot wordt de overweg Odijkerweg -die inmiddels al afgesloten is- daadwerkelijk fysiek opgeheven. Na de treinvrije periode gaan reizigers gebruik maken van de definitieve stationsvoorzieningen, zoals de lift, trappen, K&R en vooral het middenperron. Tijdelijke voorzieningen zoals de traverse en het huidige perron voor de treinen richting Arnhem worden verwijderd.

Om alle werkzaamheden mogelijk te maken, worden direct na de laatste trein op 21 februari alle stations-faciliteiten aan de 'Driebergen-kant' afgesloten (dus de K&R, stationsgebouw, kiosk, wachtkamerfunctie, traverse). Wel plaatst NS tijdelijke voorzieningen. Enkel de fietsenstalling en de P+R blijven in gebruik. De nieuwe K&R wordt gedeeltelijk opengesteld (beperkt in verband met de benodigde bouwruimte).

Op 2 maart gaan de treinen weer rijden en gebruiken de reizigers dus het nieuwe station. BAM zal nog enkele maanden afrondende werkzaamheden verrichten.

Kijk hier voor meer informatie.