• Michiel Schaaij

Kampweg dreigt tien parkeerplekken kwijt te raken

DOORN De Kampweg dreigt tien parkeerplekken kwijt te raken. Twee horecaondernemers openen binnenkort een restaurant in de voormalige gereformeerde kerk en willen een terras aanleggen. Het college heeft daarover deze week een positief besluit genomen. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) is kort parkeren in de blauwe zone op de Kampweg geen knelpunt voor de winkeliers. 

Michiel Schaaij

LEVENDIGHEID Twee van de parkeerplaatsen die verdwijnen, zijn nu nog gereserveerd voor mindervaliden. Eén daarvan wordt in de nabije omgeving gecompenseerd, zegt Boonzaaijer. De wethouder is positief over de komst van een restaurant met terras op het Kampwegplein. ,,De leegstaande Kampwegkerk is nu een doodse plek in het centrum van Doorn en de brasserie brengt levendigheid", schrijft hij in een toelichting aan de gemeenteraad.

OP DE FIETS De toekomstige uitbaters van brasserie Buut zouden hun plannen hebben besproken met ondernemersvereniging VOCD. Ze willen hun klandizie aanmoedigen om op de fiets naar hun restaurant te komen. Verder hebben ze aan de gemeente beloofd om de jeu de boulesbaan te handhaven en gratis ter beschikking te stellen. Volgens Boonzaaijer zorgt de jeu de boulesbaan voor verbinding tussen mensen en dienen de horecaondernemers daarmee een maatschappelijk belang. 

VERJARING Door de jeu de boulesbaan te verplaatsen naar de huidige parkeerplaats, komt elders bij het kerkgebouw terrasruimte beschikbaar. De grond onder en rond de Kampwegkerk is weliswaar particulier eigendom, maar door verjaring openbaar geworden. Voor het onttrekken van parkeerplaatsen aan de openbaarheid is wel een besluit van de gemeenteraad nodig.

PARKEERDRUK De toekomstige brasserie-exploitanten hebben uit voorzorg een parkeeronderzoek laten uitvoeren. Zoals te verwachten viel, bleek uit de waarnemingen dat op zaterdagmiddag de parkeerdruk het hoogste is. De parkeergelegenheid aan de Kampweg en het Kampwegplein zou echter voldoende zijn voor zowel restaurantbezoekers, winkelend publiek als omwonenden.