• Sander Koning

Verhuizing Aldi van de baan

HEUVELRUG De Heuvelrugpolitiek gaat voor de verhuizing van de Aldi naar de Appelgaard in Driebergen liggen. Al eerder werd het besluit een aantal malen vooruitgeschoven, maar uiteindelijk zwichtte de gemeenteraad afgelopen donderdagavond toch voor de tegenstanders, die fel tegen de verhuisplannen van de Duitse supermarktketen waren. Aldi kondigde eerder al aan naar de rechter te stappen bij een voor hun negatief besluit.

Marc Satijn

Enkel de SGP- en BVH Lokaal-fractie waren voor de verhuisplannen van de supermarkt. ,,Wij vinden het betreurenswaardig dat de keuze steeds voor ons uit wordt geschoven", aldus SGP-raadslid Gert-Jan van den Brink, die vindt dat de Aldi in deze steeds aan het lijntje wordt gehouden. Ook BVH'er Sybe Streekstra vindt dat de raad na een looptijd van ruim zes jaar veel eerder 'nee' had moeten zeggen. ,,Wij verwerpen dit besluit."  


SCHOONHEIDSPRIJS De overige partijen willen voorlopig niet instemmen met de verhuizing, in afwachting van een vast te stellen centrumvisie en een onderzoek naar alternatieve locaties voor de Appelgaard. ,,Maar het verdient zeker niet de schoonheidsprijs", laat VVD-raadslid Jorrit Linders weten.


 

VERZET De Duitse supermarktketen is al sinds 2012 bezig met haar plannen om weg te verhuizen van de huidige locatie aan de Traaij. De beoogde locatie aan de Appelgaard in Driebergen stuitte echter tegen veel verzet van omwonenden, mede vanwege de angst voor geluids- en verkeersoverlast. Nieuwe ingediende plannen en tekeningen door de Aldi konden ook geen steun verkrijgen van de Heuvelrugpolitiek. SCHADECLAIM De supermarktketen heeft inmiddels gedreigd met een rechtszaak én een forse schadeclaim als de Heuvelrugpolitiek niet akkoord zou gaan met de beoogde verhuizing. ,,Ik roep het College dan ook op om zo snel mogelijk na de zomer te starten met de onderzoeken en te werken aan de centrumvisie", aldus D66-raadslid Wim Hak.


 Of de Aldi echter nog na dit besluit in Driebergen wil blijven huisvesten, zal moeten blijken.