• BDUmedia

Verdachte doodslag vrouw Maarsbergen langer in voorarrest

MAARSBERGEN De rechtbank heeft dinsdag het voorarrest verlengd van een 27-jarige Pool die betrokken was bij de dood van een 25 -jarige Poolse vrouw in een hotel in Maarsbergen. De rechtbank vond de verdenkingen tegen de verdachte zwaar genoeg om hem in de cel te houden.

Het stel kwam op 15 juli met veel lawaai midden in de nacht thuis in het voormalige hotel waar zij een kleine kamer hadden gehuurd. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte de vrouw slaat. De vrouw wordt de volgende ochtend dood gevonden met haar hoofd in een prullenbak. De verdachte herinnert zich niets door alle drugs en alcohol die hij die nacht had gebruikt.

De strafzaak loopt grote vertraging op doordat het onderzoek naar de doodsoorzaak door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) lang op zich laat wachten. Op de zitting was zelfs de officier van justitie verrast dat het onderzoek niet klaar was. De officier wees erop dat andere gasten nog op de kamer van het stel zijn geweest. Toen die de getuigen de kamer verlieten, was het slachtoffer nog volkomen ongedeerd.

De verdachte houdt vol dat hij in slaap gevallen was en dat zijn vriendin toen aan de rand van het bed op de grond zat. De volgende morgen was zij tot zijn grote verrassing overleden. De advocaten waren op de zitting geïrriteerd doordat zij steeds zo laat stukken krijgen. Advocaat Monique Hilhorst betoogde dat nooit te bewijzen zal zijn dat deze verdachte het geweld heeft uitgeoefend waaraan de Poolse is overleden. De officier verzette zich tegen vrijlating en hij kreeg de rechtbank aan zijn kant.

De volgende zitting is op 6 februari.