'Verbindend' toegangshek in Arboretum

DOORN Al jaren speelt Stichting De Voetstap met het idee, maar sinds zondag is het werkelijkheid geworden. Op het Von Gimborn Arboretum in Doorn werd die dag - ondanks de hevige regenbuien - een 'Tourniquet' onthult: een toegangshek tussen het park en landgoed Moersbergen. Met deze opening wil het Arboretum, samen met stichting De Voetstap, een verbinding maken, waardoor de parken van de Utrechtse Heuvelrug verder met elkaar worden verbonden.

Marc Satijn

VOETSTAP ,,Ik hoor bij het groepje dat houdt van verbindingen maken door middel van voetpaden", zo stelt Leen Doeve van Stichting De Voetstap, een stichting die zich inzet voor het behoud en onderhoud van wandelpaden op de Utrechtse Heuvelrug.

Het idee voor een doorgang bij het Arboretum speelde al ruim vijf jaar in het hoofd van de stichting en werd ontstond tijdens Open Monumentendag in 2010. ,,In dat jaar werd het grote oude staalhek tussen het Arboretum en de Gooierdijk tijdelijk opgesteld. Dat idee altijd is blijven hangen", vertelt Doeve. Samen met het park werd dan ook in vijf jaar het concept verder uitgewerkt.

Meer in de abonneekrant van donderdag 2 april.