• Lex van Lieshout ANP

Veldhuizen: 'Tunnel Doorn buitensporig duur'

DOORN Waar eerder Provinciale Statenlid Willem Joustra (VVD) positief gestemd was over een eventuele ondertunneling van het kruispunt in Doorn, ziet verkeerswethouder Veldhuizen hier geen voordelen in.

Zo stelde de wethouder afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van vragen van D66 en VVD. ,,Als de provincie hier buitensporig veel geld in wil stoppen, dan ga ik graag de discussie aan of we daar geen betere besteding voor kunnen vinden", aldus de wethouder.

,,Dat het Doornse kruispunt druk is weten wij allemaal. Doordat het probleem onlangs in de provincie besproken is, is het kruispunt nu niet meer alleen bekend als OV-kruispunt, maar ook als 'druk' knooppunt voor ál het verkeer", aldus de wethouder, die stelt dat er al met al maar 45 minuten per dag écht spitsoverlast is.

De VVD-fractie vindt dat het kruispunt ook moet worden aangepakt, maar stelde dat ze verbaast waren door de uitspraken van het VVD-statenlid. Volgens de fractie waren de uitspraken van het Statenlid mijmeringen en niet zo bedoeld.

Een alternatief zou volgens de wethouder - op aanraden van de VVD-fractie - het aanpakken van de N229 tussen Wijk bij Duurstede en Bunnik zijn. ,,Ik ben groot voorstander om het verkeer óm de gemeente heen te leiden", aldus de wethouder, die wel stelt geen voorstander te zijn voor het realiseren van een weg tussen Leersum en Wijk bij Duurstede. Het idee van een ondergronds fietskruispunt werd gematigd positief ontvangen. ,,Dat zou ik me kunnen voorstellen. Geen idee wat dat zou kosten. Maar qua oplossing is dat prima", aldus Veldhuizen.