Veel aanloop op geslaagde Grietmarkt

AMERONGEN Bezoekers wisten de Amerongse Grietmarkt zaterdag goed te vinden. De kramen met een bijzonder aanbod aan bijzondere kunst en biologische producten hadden veel aanloop. Met volop vermaak voor kinderen, sfeervolle akoestische muziek en af en toe een voorjaarszonnetje was het de hele dag gezellig druk op de markt.

Wethouder Henk Veldhuizen, voorzitter van de Grietmarkt Ernst Hart en meneer Humus openden samen met deze Grietmarkt met aandacht voor het thema 'Bodem Natuurlijk!'. Een thema waar de aanbieders van biologische producten op de Grietmarkt dagelijks mee te maken hebben; zonder gezonde bodem ook geen gezonde producten.

Tijdens bodem-ontdektochten van Vereniging Dorp en Natuur konden kinderen op zoek naar interessante bodemdiertjes en hun insectenpotjes en -kaarten mee naar huis nemen. Ook de schmink-act, het poppentheater van theater Deur en de voorstelling van Tovenaar Runewold viel goed in de smaak. Het grote terras was de hele dag goed gevuld. Daar kon een biologisch hapje en drankje worden genuttigd en worden geluisterd naar sfeervolle akoestische muzikale optredens; van troubadour Coen Zeeman met zijn dochter Dana, een jazz-lunchconcert van Chasin' Fingers en de vrolijke klanken van trio Nieuwe Helden.

Ook dit keer bleek de formule van de Grietmark weer goed te werken. Bezoekers komen graag terug voor het unieke aanbod van biologische producten en kunst in een gemoedelijke sfeer. De volgende Grietmarkt met het jaarlijkse Grietmaal is op 12 september. Voor meer informatie, het programma en aanbod in de kramen: www.grietmarkt.nl.