• In het Hudighuis aan de Hydeparklaan komen vijf ruime gezinswoningen en een starters- of seniorenwoning.

    Michiel Schaaij

Vakantiepark vangt bot bij de gemeenteraad

DRIEBERGEN Vakantiepark Het Grote Bos op de grens van Driebergen en Doorn is bang voor klachten van toekomstige buren. Een Utrechtse projectontwikkelaar wil in het voormalige Hudighuis, aan de overkant van de Hydeparklaan, zeven koopwoningen realiseren. Maar parkmanager Anneke Kuipers van RCN ziet dat niet zitten.

Michiel Schaaij

OVERLAST De vrees bestaat dat de nieuwe buren van Het Grote Bos snel genoeg zullen hebben van overlast door joelende kinderen, harde muziek en georganiseerde evenementen. Klagende omwonenden zouden dan via de gemeente beperkingen kunnen opleggen aan de bedrijfsvoering van het gerenommeerde vakantiepark.

ABSURD Parkmanager Kuipers wil ,,geen gedoe", zo vertelde ze afgelopen donderdagavond aan de Heuvelrugpolitiek. In de raadscommissie noemde ze de plek tegenover de ingang van Het Grote Bos ,,volstrekt ongeschikt". Volgens Kuipers is het absurd om pal naast een vakantiepark woningen te realiseren, omdat buitenfaciliteiten nu eenmaal gepaard gaan met licht en geluid.

KLAGEN Projectontwikkelaar Taco Meerpoel denkt echter niet dat toekomstige, nieuwe bewoners zullen klagen over buurman Het Grote Bos. Van cliënten van zorginstelling Bartiméus, de laatste bewoners van het Hudighuis, werd in ieder geval geen onvertogen woord over het vakantiepark gehoord. Ook bij de politiek vond het pleidooi van parkmanager Kuipers geen gehoor.

NIET GASLOOS Meerpoel wil door middel van 'vernieuwbouw' het Hudighuis een nieuw leven geven. Zijn plan is om het hoofdgebouw om te vormen naar vijf ruime gezinswoningen en één starters- of seniorenwoning. De bestaande bijgebouwen op het terrein verdwijnen onder de sloophamer en de dienstwoning wordt verbouwd.

HOUTSTOOK Alle woningen worden levensloopbestendig, maar gasloos behoort waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden. Volgens Meerpoel wordt nog nagedacht over palletkachels als verwarming, maar BVH-raadslid Francine van der Velde vroeg nadrukkelijk om daarvan af te zien. ,,Houtstook is zeer vervuilend en inwoners hebben er last van", aldus Van der Velde.