• Wilco Willemse

Uitmarkt wordt Amerongen in Beweging

AMERONGEN Een nieuwe naam voor de Uitmarkt in Amerongen, inmiddels traditioneel de start van het sport- en cultuurseizoen. Tijdens het evenement Amerongen in Beweging laten verschillende lokale organisaties en verenigingen zich van hun beste kant zien. Ook dit jaar vindt het plaats in multifunctioneel centrum Allemanswaard.

Wilco Willemse

Op vrijdag 27 oktober is iedereen welkom in om te zien wat er dit sport- en cultuurseizoen te doen is in Amerongen. Aanbieders hebben een informatiestand, geven workshops en proeflessen of werven vrijwilligers en donateurs. Ze hebben ook antwoord op vragen.

Er was al een eerdere dag gepland, maar die bleek niet haalbaar. Mirjam Schennach van De Proloog organiseert het evenement: ,,Eigenlijk was het de bedoeling dat we de markt snel na de vakantie hielden. Er waren al snel veel enthousiaste deelnemende organisaties, maar de datum bleek een probleem. Dus zijn we uitgeweken naar 27 oktober. Nu kunnen we een mooi compleet aanbod neerzetten voor jong en oud."

ORGANISATIES De markt zal gehouden worden in de theaterzaal en het horecagedeelte van De Proloog en in de hal voor de bibliotheek. Er zijn weer flink wat aanbieders. Onder andere Hartveilig Amerongen is aanwezig met een stand en ook SVA is goed vertegenwoordigd.

KINDEREN Kasteel Amerongen werft er vrijwilligers en het nieuwe vrouwennetwerk 'Alle vrouwen waard' stelt zich voor. Voor kinderen is er genoeg te doen. Zo neemt de Knuffelweide jonge dieren mee, is er een demonstratie van hockeyvereniging De Haaskamp en laten de dansers van de afdeling Jazzdance van SVA zien wat ze kunnen. Ook aan de muzikale invulling is gedacht. Het dweilorkest Bénde Gék van de plaatselijke muziekvereniging Ons Genoegen zorgt voor nog meer gezelligheid.

Schennach: ,,Het is goed te zien dat zoveel organisaties en verenigingen vrijwilligers hebben kunnen charteren om dit mogelijk te maken. Ze krijgen hier een podium om te laten zien wat ze zoal doen. Dat is heel veel, niet alleen in Allemanswaard, maar zeker ook daar buiten. En dat dan allemaal bij elkaar op een gezellige avond. Ik hoop dat veel Amerongers langskomen om te zien wat er allemaal in hun dorp gebeurt. De toegang is natuurlijk gratis."

GEZICHTEN Schennach is pas sinds kort aan het werk voor De Proloog, verantwoordelijk voor de organisatie van Amerongen in Beweging. Zij is het nieuwe gezicht en aanspreekpunt voor evenementen en werkt nauw samen met nóg een nieuw gezicht binnen De Proloog. Agnes van Os werkte hiervoor 26 jaar bij de Albert Heijn in Leersum en zal dus veel bezoekers bekend voorkomen. Sinds twee weken draait ze volop mee in het horeca-gedeelte: ,,Een nieuwe uitdaging en een heel andere omgeving dan ik gewend was. Het is leuk om deel uit te maken van het enthousiaste team hier. Tijdens Amerongen in Beweging zorgen wij natuurlijk voor lekkere hapjes en drankjes", aldus Van Os die het duidelijk naar haar zin heeft op haar nieuwe plek.

Een ieder is van harte welkom bij Amerongen in Beweging, vrijdag 27 oktober van 18.00 tot 21.00 in Allemanswaard.